Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ocak '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Kışın Etkilerinden Saçlarımızı Nasıl Koruyabiliriz

Kışın Etkilerinden Saçlarımızı Nasıl Koruyabiliriz
 

Saçın kışın da içten ve dıştan beslenmesi gerekli.


 

Kış mevsimi geldiğinde cildimize nasıl bakım yaptırıyorsak saçlarımıza da aynı özeni göstermemiz gerekiyor.  Mevsimsel değişimlerden etkilenen saçlara kışın olumsuz hava şartlarından korumak için yapmamız gereken bakımları ertelememekte fayda vardır.  Kış mevsimi boyunca kullanacağımız nemlendirici saç kremleri ve besleyici serumlar ile saçlarımızın matlaşmasını ve kırılmasını önleyebiliriz.  Soğuk havanın etkisinden korunmak için dışarı çıkarken saçlara takılan bere,  bone ve eşarp gibi aksesuarları mümkün mertebe ihmal etmemek gerekir. Saçlarınızı sıkmadan toplayarak rüzgârın ve soğuğun etkisinden muhafaza edebilir ve kırılmalarını önleyebilirsiniz.  

Saçlarınızı korumak sağlıklı saçlara sahip olmak için saçlarınızı sabunla yıkamayın; içinde SLS , paraben ve silikon bulunmayan, Saçın içten ve dıştan beslenmesi gerek.  ile saçların büyümesini uyaran, saçlara anti aging etkisi yapan yeni nesil şampuanları tercih edin. Saçlarınızı sık yıkamaktan kaçının, saçlarınızı yıkarken ve yıkadıktan sonra saç uç kısımlarında (saçın dibine değdirmeden) saç conditioner (yumuşatıcı kremler) ve nemlendirici bakım kremi kullanmayı ihmal etmeyin. Saçlarınızı kurulamak için saç kurutma makinesi yerine pamuklu havlulardan yardım alın. Böylece ısıl işlemlerle saçın kimyasını bozmamış, kırılma ve çatallanmayı azaltmış olursunuz.  Kış aylarında saçların ıslak kalması ve ıslak şekilde dışarı çıkmak hem sinüzit ve baş ağrılarına davetiye hem de saçlarda pullanma kepeklenme yapabiliyor. Kış aylarında oluşan kepeklenme ve pullanma sorununun çözümü için piyasada bulunan ve doktorunuz tarafından reçete edildiğinde her eczanede bulabileceğiniz “anti dandruff” şampuanları kullanabilirsiniz.

 Saçların kış bakımı sadece dışarıdan değil içeriden de olmalı. Sağlıklı ve düzenli beslenerek saç köklerinizi güçlendirin. Bunun için yumurtada bulunan vitamin B 12, yeşil yapraklı sebzelerde bulunan Kötü hava şartlarında takviye olarak alacağınız omega3 içerikli besinler folik asit desteğiyle saçlar kuvvetlenecektir. Ayrıca A, D, E, K vitaminleri, saçın sağlığı için gerekli yağda eriyen vitaminlerdir.  Yeşil yapraklı sebzelerde bol bulunan, saçı besleyen mineraller, demir ve çinko saç için çok önemli. Bu vitaminler de saçları kuvvetlendirir parlatır ve canlandırır. 

Kış geldiğinde zamanımızın pek çoğunu kapalı mekanlarda geçiriyoruz, bazen alkol alıyoruz ve istemesek de aile toplantılarında yemeklerde bolca sigara dumanına maruz kalabiliyoruz. Alkol kullanımı saç sağlığı için çok önemli olan folik asit, demir ve çinko emilimini midede azaltarak saç sağlığını olumsuz etkiler. Sigara tabii ki tüm vücut sağlığını olduğu gibi saçları da olumsuz etkiliyor. Saçları besleyen saçlı derideki kan akımı hızı ve miktarı, sigara kullanan kişilerde azalır. Çünkü sigara kan damarlarını tıkar ve büzerek daraltır. Yani saçı besleyen kan damarları sigara içicilerinde azalır, daralır ve yetersiz kalabilir.

 

            

 
Toplam blog
: 58
: 211
Kayıt tarihi
: 22.11.15
 
 

1994 yılında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 7.'likle mezun oldum. 2002 yılında Akdeniz Ü..