Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ocak '08

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Kışın güzelliği

Kışın güzelliği
 

Puslu, soğuk havayı severim en çok, dışarıda yağmur, fırtına varken sıcacık eveinde yatağında sokağı seyretmek ne güzeldir. Yağmurun saçaklardan süzülüşünde hayaller kurarsın. Ve yazın kendisinden saklandığımız terleten, bunaltan güneş kış gelipde arada bir gösterdiğinde yüzünü ne büyük nimet olur o zaman.

Akşam olup ta işten dönerken otobüste yazın aksine güneşin en güzel vurduğu cama dayarsın başını. Nasılda ısıtır o soğuk otobüslerde içimizi.Heryer soğuk yağmurludur.Bazende kar içindedir.Üşürsün, titrersin soğuk içine kadar işler, ayak parmaklarını hissetmezsin biber gibi yanar soğuktan.

Eve girdiğinde ise sıcacık sobanın başında soğuktan donan, kızaran ellerini ısıtırsın.Soba çatır çatır ne de güzel yanar.Evde sıcacık bir mercimek çorbasıkokusunu çekersin içine. Pazar günleri evde pişen balık, salataya ekmek banarak ellerinle yemek o balığı.

Akşamları portakal, elma, sobanın üstünde kaynayan çay.Keyifli sohbetler arkadaşlıklar ile kahkahalar ısıtır soğuk geceleri.Daha sıcaktır sohbetler.Sıcak yazın aksine hep bir aradadır ısınmak için tüm aile

Ne güzeldir kış akşamları......





 
Toplam blog
: 70
: 753
Kayıt tarihi
: 18.10.07
 
 

.... ..