Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Eylül '14

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Kişinin kendini değişik yollarla anlatması sanatı:Yaratıcılık

Kişinin kendini değişik yollarla anlatması sanatı:Yaratıcılık
 

Hayat size, yaz kış gece gündüz demeden 7 gün 24 saat yaratıcılığınızı ortaya çıkarma fırsatı sunar. Yeter ki siz  sıradanlıktan kurtulmaya niyet edin. Yeter ki yaratıcı çakranızı aktive etmeye meyledin. Nerede olursanız olun, yaratıcılığınızı ortaya çıkaracak bir sebep beliriverir birden...Bir şarkıyla bazen, bir şiirle belki ya da iki satır  yazarak, kendinizden  bir şeyler çıkarırsınız ortaya. Sizin de bir eseriniz oluverir aniden. Yaratıcılık için öyle üstün bir performans gerekmez aslında …Bir salata yapmakta, bir odayı dekore etmekte yaratıcılıktır .

Mersin Arpaçbahşiş,  her yaştan yaratıcının, kendini ifade edeceği etkinliklere sahne oluyor. Erdemli Belediyesi  Sanatsal Etkinlikler Platformu kumsalda dalgaların sesi, güneşten yansıyan renklerin eşliğinde, heykel boyayan yüzlerce çocuğa ev sahipliği yapıyor. Yaratıcılıklarını tatilde de devam ettirebilmenin keyfi, çocukların gözlerinden yansıyor. Heykelini boyayan çocuklar, mikrofonla anons ediliyor, sahildeki halkın alkışları arasında başarı belgesiyle ödüllendiriliyor.

Bununla da kalmayıp, anne baba dede teyze her kim varsa hep birlikte, fırçalar ellerinde, hayallerini boyuyorlar Akdeniz sahillerinde. Organizasyonu yürüten Bülent- Levent ve Ercüment Harputlu kardeşler, amaçlarının toplumu sanal ortamının tutsaklığından kurtarıp doğal yaşamın içinde sanatsal etkinliklere katmak olduğunu ifade ediyorlar. Sonbahar-Kış sezonunda Adana Seyhan’da Akademi Sanat Derneği Çukurova Sanat Merkezi olarak sanatsal kurslar düzenleyen ekip, bayram süresince Erdemli Arpaçbahşiş sahillerinde her yaştan sanat tutkununu ağırlayacak.
                                                                                                                           Ayperi Ferda Oral

                                                                                                                             Eğitimci-Yazar

 
Toplam blog
: 103
: 6084
Kayıt tarihi
: 06.02.13
 
 

Hacettepe Üniversitesi  İngiliz Dil Öğretmenliği mezunu Ayperi Ferda Oral, üstatlardan, Metafizik..