- Kategori
- Yemek - Mutfak
Kısır (şalgam suyuyla)
MALZEMELER:
*2 su bardağı köftelik ince bulgur
*2 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası (acı biber salçası da yakışır,o zaman yarım yemek kaşığı koyalım)
*Çeyrek çay bardağı zeytinyağ (şalgam suyu kullanacağımız için daha az yağ yeterli oluyor)
*Yarım çay bardağı şalgam suyu (isteğe bağlı ama çok da lezzet katıyor)
*2-3 dal incecik doğranmış taze soğan
*Dereotu,maydanoz
*2 adet ince doğranmış sivribiber
*1 limonun suyu
*Sumak,kırmızı biber,kuru nane
*1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI:
*İnce süzgeçte yıkayıp süzdüğümüz bulgura, üzerini 2 parmak geçecek kadar yaklaşık 2 su bardağı kaynar su dökelim
*Kabın kapağını kapatarak kenara alalım
*Bu arada tüm yeşillikleri incecik doğrayalım
*Bulgurun üzerine yağı,şalgam suyunu ve salçaları ilave ederek güzelce karıştıralım
*Yeşillikleri ve sivri biberi ekleyelim
*Tuzu,limon suyunu ve baharatları da ilave edelim ve hepsini iyice harmanlayalım
*Servis tabağına ,marul,kıvırcık gibi yeşilliklerin üzerine alarak servis yapalım
1)Ben kek kalıbını hafif yağladım ve kısırı bastırdım ve tabağa ters çevirdim
2)Kısıra ince doğranmış salatalık,incecik doğrandıktan sonra tuzla ovulup yıkanmış bir miktar mor lahana veya közlenmiş biber de koyabiliriz,çok güzel olur...
AFİYET OLSUN..
BLOĞUMDAKİ TÜM TARİFLERİM İÇİN:
FACEBOOK 'TA https://www.facebook.com/pages/Huzurlu-Mutfak/1507528802801602
İNSTAGRAM'DA https://instagram.com/p/zzwl4Wx-cs/
TWİTTER'DATwitter https://twitter.com/Huzurlu_Mutfak
TIKLAYARAK TAKİP EDEBİLİRSİNİZ...