Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mart '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kısır (şalgam suyuyla)

Kısır (şalgam suyuyla)
 

MALZEMELER:
*2 su bardağı köftelik ince bulgur
*2 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası (acı biber salçası da yakışır,o zaman  yarım yemek kaşığı koyalım)
*Çeyrek çay bardağı zeytinyağ (şalgam suyu kullanacağımız için daha  az yağ yeterli oluyor)
*Yarım çay bardağı şalgam suyu (isteğe bağlı ama çok da lezzet  katıyor)
*2-3 dal incecik doğranmış taze soğan
*Dereotu,maydanoz
*2 adet ince doğranmış sivribiber
*1 limonun suyu
*Sumak,kırmızı biber,kuru nane
*1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI:
*İnce süzgeçte yıkayıp süzdüğümüz bulgura, üzerini 2 parmak  geçecek kadar yaklaşık 2 su bardağı kaynar su dökelim
*Kabın kapağını kapatarak kenara alalım
*Bu arada tüm yeşillikleri incecik doğrayalım
*Bulgurun üzerine yağı,şalgam suyunu ve salçaları ilave ederek  güzelce karıştıralım
*Yeşillikleri ve sivri biberi ekleyelim
*Tuzu,limon suyunu ve baharatları da ilave edelim ve hepsini iyice harmanlayalım
*Servis tabağına ,marul,kıvırcık gibi yeşilliklerin üzerine alarak servis yapalım
1)Ben kek kalıbını hafif yağladım ve kısırı bastırdım ve tabağa ters çevirdim
2)Kısıra ince doğranmış salatalık,incecik doğrandıktan sonra tuzla ovulup yıkanmış bir miktar mor lahana veya közlenmiş biber de koyabiliriz,çok güzel olur...
 
AFİYET OLSUN..
BLOĞUMDAKİ TÜM TARİFLERİM İÇİN:
FACEBOOK 'TA https://www.facebook.com/pages/Huzurlu-Mutfak/1507528802801602
İNSTAGRAM'DA https://instagram.com/p/zzwl4Wx-cs/
TWİTTER'DATwitter  https://twitter.com/Huzurlu_Mutfak
TIKLAYARAK TAKİP EDEBİLİRSİNİZ...
 
Toplam blog
: 60
: 567
Kayıt tarihi
: 19.05.14
 
 

Marmara Üni İşletme Fakültesi mezunu. Kurufasulyeli Pasta'nın mucidi 1992 Türkiye çapında..