Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ocak '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kısır Nasıl Yapılır

Kısır Nasıl Yapılır
 

MALZEMELER
2 su bardağı ile ince bulgur
1,5 su bardağı ile sıcak su
1 yemek kaşığı ile domates salçası
1 yemek kaşığı ile biber salçası
2 adet  orta boy salatalık
4 dal taze soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım  demet kıvırcık marul
2 tane limon suyu
4 yemek kaşığı ile zeytinyağı
1 çay kaşığı ile tuz
1 tatlı kaşığı ile sumak
1 tatlı kaşığı ile  nane
 
NASIL YAPILIR?
Taze soğanları ince ince  kıyın.
Bol suda yıkayarak suyunu süzdürdüğünüz kıvırcık marul ve maydanozları doğrayın
Kabuğunu soymuş olduğunuz salatalıkları küçük küpler şeklinde kesin.
İnce bulguru oval bir tencereye aldıktan sonra biber ve domates salçasını sıcak su ile karıştırın.
Bulguru salçalı sıcak su ile ıslatın kapağını kapattıktan sonra tencerede şişmesi için 15 dakika kadar bekletin.
Kısırın sosunu hazırlamak için; limon suyunu, zeytinyağını, tuzu, naneyi ve sumağı küçük bir kapta karıştırın.
Doğradığınız yeşillik ve salatalıkların, suyunu çekmiş olan ince bulgur ile beraber  harmanlayın.
Son olarak hazırladığınız sosu ekleyin, karıştırdıktan sonra bekletmeden misafirlerinize  ikram edin.
 
 
Toplam blog
: 156
: 394
Kayıt tarihi
: 08.06.15
 
 

Gastronomi ve Mutfak Sanatları dalında eğitim aldım.En iyi ve en kötü günlerimde beni her zaman e..