Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Kasım '13

 
Kategori
Cinsel Sağlık
 

Kısırlık ve Seksüel bozukluk

Kısırlık ve Seksüel bozukluk
 

Kısırlık ve seksüel bozukluk


Günümüzde erkeklerin ortalama  %30'unda kadınlarınsa  % 42'sinde en az bir semptom kendini göstermektedir. Eğer çiftten birisi kısırlık tedavisi görüyorsa ve ilişki belli zamanda düzenli olarak yapılması gerekiyorsa bu sorun daha net ortaya çıkmaktadır. Bu da ilişkiyi eğlenceli halinden çıkarıp sadece üremek için yapılan kontrollü bir “iş”e çevirir. Ve cinsel problemler bu şekilde oluşmaktadır.

Seksüel Disfonksiyon Nedir?

Normal Seksüel fonksiyonlar üç sınıfa ayrılmaktadır.
Cinsel İstek ( Sex yapma isteği)
Uyarılma ( Sex yapabilmenizi sağlayan fiziksel değişiklikler)
Orgazm

Yukarıda saydığımız maddelerin herhangi birinde sorun veya zorluk çekme durumuna seksüel disfonksiyon denir. Genellikle yaş ilerledikçe ortaya çıkar.Cinsel ilişki hakkındaki fikirleriniz ,sağlık durumunuz veya partnerinizle ikili ilişkinizin herhangi birinde bir bozukluk varsa ,seksüel disfonksiyon durumu meydana çıkabilir.Özellikle kadınlarda cinsel ilişki esnasında ağrı olması da seksüel disfonksiyon sebeplerinden bir tanesidir.

Erkeklerde Seksüel Disfonksiyon

Erkeklerde en sık görülen sexüel disfonksiyon ereksiyon bozukluğudur.Bir çok sağlık sorunu ereksiyon bozukluğuna yol açabilir örneğin :
•Diyabet
•Kan damarı hastalıkları
•Yüksek kan basıncı
•Genital organı veya mesaneyi etkileyen ameliyat
•Sinir hastalığı veya sinir hasarı
•Depresyon
• Hormonal sebepler
•Yanlış ilaç kullanımı

Kadınlarda Seksüel Disfonksiyon

Kadınlardaki seksüel bozukluk, cinsel istekte düşüklük,uyarılma zorluğu veya orgazm olma zorluğu olarak ortaya çıkmaktadır.Kadınlar cinsel ilişki esnasında ağrı hissedebilmektedir.Bu tür ağrılara genital organı etkileyebilecek bazı hastalıklar sebep olabilir.

Teşhis ve Tedavi Yöntemleri

Seksüel disfonksiyon teşhisi ilk önce doktorunuzun fiziksel muayenesi ile başlar.Herhangi bir sağlık sorunu olup olmadığını inceler ve cinsel ve gündelik hayatınızla ilgili sorular sorar.Günlük yaşamınızda sizin bir çok aktiviyeniz ve sizin farkedemediğiniz bir çok etken seksüel bozukluğa yol açabilir. Doktorunuz varsa bu etkenleri anlamaya çalışacaktır.Ne kadar net bilgi verirseniz o kadar yardımcı olacaktır.

Vücuttaki hormonlar sex’e olan ilginizi doğrudan etkileyebilmektedir.Doktorunuz hormon seviyelerini belirlemek için bazı testler isteyebilir.Kullanılan ilaçlar da sexüel bozukluğa yol açabilir.Doktorunuz ayrıca kullandığınız bütün ilaçları bilmek isteyecektir.

Seksüel bozukluk teşhisi konmuş ise bu rahatsızlığın tedavisi bir çok yol ile mümkündür.Önemli olan ön yargıları yıkıp bunu bir doktorla paylaşabilmek tedavi olmayı arzulamaktır. Eğer problem medikal ise gerekli ilaçlar veya ameliyat ile tedavi edilebilir.Psikolojik bir sorun ise veya sorun ilişkinizde ise bir terapist ile görüşmenizi önerebilir.

Kısırlık ve Seksüel bozukluk

Seksüel bozukluk bulunan kişilerde hamilelik konusunda kısırlığa neden olabilir.Sürekli hamile kalmaya çalışmakta seksüel bozukluğa yol açabilir. Hamile kalmaya çalışıyorsanız öncelikle doğru zamanda ilişkiye girmelisiniz.Hamile kalmak için yumurtlama dönemleri en uygun zamanlardır.

Erkeklerde ereksiyon sorunu veya boşalma sorunu varsa eşlerinin gebe kalmasını sağlayamazlar.Ksırlık tedavisi stresli geçebilir. Eşinizle hiç istemesiniz bile belli zamanlarda düzenli olarak ilişkiye girmeniz gerekebilir ve gerçekten sizi zor durumda bırakabilir. Cinsel ilişkiye girmenizi zorlaştıran faktörlerden biriside tedavi esnasında kullandığınız bazı ilaçlardır.

 

http://www.tupbebekailesi.com

 
Toplam blog
: 193
: 1224
Kayıt tarihi
: 18.09.12
 
 

Tüp bebek tedavisi ve kadın doğum uzmanı Prof.Dr.Bülent Tıraş. www.bulenttiras.com ..