Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mart '10

     
    Kategori
    Futbol
     

    Kısırlık

    Her Beşiktaş maçını izlerken aklıma takılır Sergen'li Tümer'li BJK'nin Kadıköy'de Fener'e kök söktürdüğü, en az bir devre top göstermediği maçlar.

    Tigana'nın Sergen'i, yönetimin Tümer'i yolcu ettiğinden beri gelen yeni hocalar ve Demirörenin kurmayları Beşiktaş'ı kısır bi takım haline getirdiler. Önde ve geride oynayan oyuncuları düz oyunculardan oluşturdular. Bu sebeple Beşiktaş çok mücadele etmesine rağmen pas yapamamaya, buna bağlı olarak İnönü'de dahi oyunu rakip yarı alana yıkamamaya başladı. Eskilerin yerine gelen Delgado tam anlamıyla " korkak" bir oyuncu. Biraz sıkı presi gördüğü maçlarda sahada kayboluyor, top kayıpları yapmaya başlıyor. Küçük maçların oyuncusu olması BJK'nin bu derdine çare bulamadı. GS ve FB ligin genelinde BJK'nin yarısı kadar mücadele etseler siyah beyazı zirvenin yanından bile geçirmezler. Ancak ligin genelinde tezahür eden bu iki takımın BJK'ye göre üstün kadrolarına rağmen maç seçmesi ve isteksiz oyunu kartalı sadece mücadelesiyle şampiyon yapmaya, bu sene de muhtemelen zirveye uçurmaya yetiyor.

    Asıl insanın garibine giden Tabaya'ya 8 milyon, Nihat'ın kendisine senelik 3, 5 milyon, Nobre'ye senelik 2, 5 milyon veren, bedavaya Getafe'ye verdiği İbrahim Kaş'ı 1.25 milyona kiralama gibi serbest bir mali politika(!) uygulayabilen kartalın nasıl tekniği üst düzey-en azından 3 pası üst üste yapabilecek-bir orta saha kurmayışı. Beşiktaş topu kaptığı zaman ne yapması gerektiğini bilen oyuncu sayısı sadece bir (Tello). Defansta en doğru şekilde daralan Beşiktaş, garip bir şekilde hücumda da genişlemesi gerekirken yine daralıyor. Tamamen bir organizasyonsuzluk içinde, tamamen anti-futbol temsili başarısız bir doğaçlamayla hücum ediyor. Uzun lafın kısası Beşiktaş'ın gelecek seneden itibaren sahada ne yaptığını bilen, kafasını kaldıran, sakin, pas yapan Tello gibi oyunun iki yönünü oynayan bir-iki oyuncuya ihtiyacı var. Bu güne kadar transferde pek parlak bir mazisi bulunmayan Demirören yönetimi artık dikkatli olmak zorunda. Çünkü iki senedir sahada ruh gibi dolaşan FB ve GS ayağa kalktığında yetenekli kadrolarıyla yetenekli Beşiktaş taraftarını üzebilirler..

     
    Toplam blog
    : 1
    : 258
    Kayıt tarihi
    : 18.03.10
     
     

    Ege Üniversitesi'nde işletme öğrencisiym. Aynı zamanda bir benzin istasyonunda vardiya amiri olarak ..