Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ocak '13

 
Kategori
Psikoloji
 

Kişisel Gelişim bir aldatmaca mıdır ?

Kişisel Gelişim bir aldatmaca mıdır ?
 

KİŞİSEL GELİŞİM kitap ve seminerleri arasında sahte, bilimselliğe dayanmayan, para tuzağı olanlar olduğu gibi çok FAYDALI olanları da vardır.


KİŞİSEL GELİŞİM kitap ve seminerleri arasında sahte, bilimselliğe dayanmayan, para tuzağı olanlar olduğu gibi çok FAYDALI olanları da var. Hepsi için kandırmacadır veya faydasızdır denemez. İnsan kendi saçını kesemez, dişini çekemez kendini ameliyat edemez. İnsanın kendi zihni, karakter gelişimi ve duyguları hakkında kendi yapabileceği ve yapamayacağı şeyler vardır. Kişisel gelişimciler bana birşey öğretemezler ben herşeyi kendim yapabilirim düşüncesi bir yanılgıdır. İnsanın kendisinde göremediği ve görse de binlerce yıl milyonlarca insanın tecrübesinden derlenen yöntemleri kendi başına bulması mümkün değil. Ünlü bir iktisatçının sözü : "insanın kendi kendine düşündüğü zaman yapabildiği hatalar hayret verici."

 İyi niyetli ve samimi kişisel gelişim kitap ve seminerleri, konusunda tecrübeli ve bilgili bir hayat koçu, ve bazı durumlarda iyi bir psikoterapist insana kendi sağlayamayacağı düşünce, duygu değişimlerini ve karakter gelişimini sağlar ve bağımlılık yaratmadan kendi kendine nasıl devam edebileceğini öğretir. "Hiç bunlara ihtiyacım yok kendimi bir tek ben bilirim" diyen kişi kendini aldatır. Ancak sahte ve kötü niyetli hayat koçlarını, kişisel gelişim kitap ve seminerlerini ve psikoterapistleri iyilerinden ayırt etmekte çok dikkatli olunmalıdır.

 Rasih Bensan 22 Şubat 2012

 
Toplam blog
: 368
: 2280
Kayıt tarihi
: 05.05.12
 
 

BİLİM özellikle astronomi ve çeşitli konularda araştırmacı ve yazar Amatör fotoğrafçı, Ka..