Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Güliz Gülsever Özsaruhan

http://blog.milliyet.com.tr/listemiste

24 Aralık '10

 
Kategori
Yoga / Meditasyon
 

Kişisel gelişim için 10 öneri

Kişisel gelişim için 10 öneri
 

En şey 10 şey


 

10-Güne iyi bir başlangıç yapın 

10 

Güne iyi bir başlangıçtan kastettiğimiz iyi bir kahvaltı. Güne iyi bir kahvaltı ile başlamanın yerini hiç birşey alamaz. Eğer evde ailenizle yaşıyorsanız onlarla birlikte güzel bir kahvaltı yaparak güne başlayın. Hatta kendinizde o enerjiyi görüyorsanız hafif egzersizlerle de gününüzü daha enerjik geçirebilirsiniz. 

 

 

 

 

 

 

9-Ajandanız olsun 

9 

Hergün yapmanız gereken şeylerin bir listesini tutun. Yapmanız gerekenleri yapınca da yanlarına bir tik atıp geçin. Bu tikler size kendinizi çok iyi hissetttirecektir. Yapamadıklarınız konusunda da endişelenmeyin hemen o görevleri ertesi günün ajandasına kaydedin. Eğer sürekli herşeyi erteleyen bir kişiyseniz bu ajanda tutma yöntemi çok işinize yarayacaktır. 

 

 


 

8-Bir mola verin ve eğlenin 

8 

Eğer sürekli bilgisayar başındaysanız ya da gün içinde ne yapmanız gerekiyorsa artık bir mola verin!!! ve eğlenmeye vakit ayırın. Size işinizden kaytarın demek istemiyoruz sadece boş zamanlarınızda eğlenin diyoruz. Bu size yeni arkadaşlar, yeni bir çevre ve yeni hobiler kazandırır. Böylece hayatın monotonluğundan birazcık daha olsun uzaklaşmış olursunuz.
 

 

 

 

7-Cömert olun 

7 

Cömertlik herzaman geri döner. Burada cömert olun demekle para anlamında cömert olmaktan söz etmiyoruz. Gülümseyişinizle, tavsiyelerinizle, ilginizle cömert olun. Elinizden geldiğince başkalarına yardım edin. Bu kendinizi hiç olmadığınız kadar iyi hissettirecektir. 


 

 

 

6-Değiştiremeyeceğiniz şeyleri kabul edin 

6 

Bazen hayatımızda kötü şeyler olur ki bu bazen sık sık olur biz bunları düzeltmek uğruna günlerce hatta bazen aylarca kafa patlatır dururuz ama bazen olan şeyleri değiştirmeye gücümüz yetmez. İşte bu zamanlarda yapmamız gereken tek şey olan olayları olduğu gibi kabul etmektir. Çünkü başka yapabileceğimiz birşey yoktur.Kabullenmemek ve birşeyleri değiştirmeye çabalamak bizi daha çok mutsuz eder, bunalıma sürükler ki aksine olayları olduğu gibi kabul ettiğimizde daha mutlu bireyler olduğumuzu farkederiz. Değiştirebileceğiniz birşey varsa hemen yapın ama yoksa sadece geleni kabul edin! 

 

5-Yoga Yapın 

5 

Kişisel gelişim için yoganın önemini yoga yapanlar anlar ancak. Yoga ile birlikte vücudunuzda birikmiş olan negatif enerjilerden arınabilir farkında olmadan kendinizle ilgili yeni şeyleri keşfedebilirsiniz. 

 

 

 

 


 

 

4-Zincirlerinizi kırın 

4 

Eğer yaşam ile ilgili çok fazla kalıbınız varsa bunlardan kurtulma zamanınız geldi. Kalıplarınızdan kurtulmak size yeni pencereler ve yeni bir yaşam getirecektir. Önce küçük şeylerden başlayın. Herzaman gittiğiniz restaurantta herzaman sipariş verdiğiniz yemek dışında başka birşey yiyin. Hatta hiç sevmediğiniz bir mutfak seçin ve aslında kendinize bir şans daha tanıyın! 

 

 

 

3-Korkularınızla yüzleşin 

3 

Korkularınızla yüzleşmedikçe onlar sizin peşinizi asla bırakmayacaktır. Örneğin eğer köpeklerden çok fazla korkuyorsanız hayvansever bir arkadaşınızla birlikte bir köpek sevmeye gidin. Bunu yapın. Köpek korkunuzla yüzleştiğinizde ya da herhangi başka birşeyle bu hem kendinize olan güveninizi geri getirecektir hem de bundan alacağınız hazzı başka birşeyde tadamayacaksınızdır. Deneyin!
 


 

 

 

2-Şimdiyi Yaşayın 

2 

Gelecek gelecekte, geçmiş geçmiştedir. Aslında yaşadığınız ve sahip olduğunuz tek şey şimdidir. Sahip olduğunuz tek şeyi geleceği ya da geçmişi düşünerek kaçırmayın. Şimdiki anınızdan mutlu olmak size gelecekte de mutluluk getirecektir. Aslında derinlemesne düşündüğünüzde çoğunlukla şimdide bir sorununuz yoktur. Sizin sorununuz ya geçmiş hakkında düşünmekten ya da gelecek hakkında endişelenmekten kaynaklanır. Oysa ki geçmişi kimse değiştiremiyor, geleceği ise hiç kimse bilmiyor. Bildiğimiz tek şey Şimdi. Öyleyse bir an önce Şimdinizi onurlandırmaya başlayın. Hayır sonra değil hemen Şimdi! 

 

1-Affedin 

1 

Sizi arkanızdan vuran arkadaşınızı, sizi terk edip giden sevgilinizi, kendinizi yani herkesi affedin. Olan oldu, geçmişte başınıza gelen her kötü şeyi şimdiye taşıyıp bu yük altında daha fazla ezilmenize gerek yok. Affetmek derken illaki gidip onu öpüp saılmanız gerekmiyor. Sadece affedin gitsin. Unutmayın intikam ararken 2 mezar kazarsınız. Biri mutlaka sizin için olacaktır. Affedip yola devam edin… 

http://www.listemiste.com/kisisel-gelisim-icin-10-oneri.html 

www.listemiste.com 

 

 
Toplam blog
: 56
: 5176
Kayıt tarihi
: 15.12.10
 
 

1981 İzmir doğumlu. İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemlerinden mezun. Listemist..