Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mart '15

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Kişisel gelişim mi? Kişisel revizyon mu?

Kişisel gelişim mi? Kişisel revizyon mu?
 

İnternet'ten alınmıştır.


'EQ su gelişkin çocuk yetiştirmek' isimli bilimsel kitaba paralel 2000 li yıllardan itibaren yükselen 'kişisel gelişim' kavramını irdeleyip detaylarını düşündüğümden beridir; tüm insanların doğal yapısı aynı olabilir mi? Kadın ve erkek kişiliği paralel mi? Dökümanlar her okuyanı eşit etkiler mi? gibi sorular kafamda dolaşmaktadır. 

Bir insan doğal kişiliğini tanı(mla)madan, hangi yanlarının zayıf veya güçlü olduğunu bilmeden, bulunduğu duruma göre değiştirmesi veya tamamlaması gereken yanlarını bilmeden rast gele okuyarak kişisel gelişim yaşaması mümkün mü veya tesadüfi mi? 

Bir bütün KİŞİLİK ANALİZİ yapan uzmanlar, merkezler var mıdır? Analiz yapıldıktan sonra kişinin değiştiremeyeceği doğası, değiştiretebilecekleri, geliştirebilecekleri belirlenebiliyor mu? Kişisel gelişim programı insan doğasını değiştirebilir mi? Sorularının gölgesinde kişisel gelişim programından önce, kişilik analizi yapılarak kişiye özel programların yapılabileceğini, yapılması gerektiği düşüncem giderek netleşmektedir. 

'Kişisel gelişim' yerine 'kişisel revizyon' kavramının kullanılması ve gereğinin yapılması daha tutarlı olmaz mı?  

2013 yılı sonbaharında üniversite ortamında yaptığım sunumda; başarılı olmak için öncelikle kendimizi tanımamız, tanımlayabilmemiz gerektiğini anlatırken 'biz kendimizi tanımıyoruz ki' tepkisini aldığımda, ana toplumsal problemimizin 'kendimizi tanımamamız' olduğunu ve bu durumda kişilik analizinin ve kişisel revizyonun çok çok önemli olduğunu anladım.

www.kadrikanpak.com

 

   

 

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..