Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Eylül '13

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Kişisel gelişim nedir?

Kişisel gelişim nedir?
 

Merhabalar,          

“Bir kişisel gelişim aldı başına gidiyor” dediğinizi duyar gibiyim! Kitaplar,yazılar TV programları vs.. her yerde bununla ilgili bilgiler duyuyoruz. Pozitif düşünmek, hayatımızda fark yeratmak, özgüveni arttırmak, kararsızlıkları aşmak, hedefleri netleştirmek veya bakış açısını değiştirmek için araştırıyoruz,okuyoruz.” Okuyoruzda ne oluyor?” diye mi geçti içinizdenJ. Öyle demeyin. Siz farkında olmasanızda oluyor birşeyler. Biliçaltınız O bilgileri depoluyor zamanı geldiğinde kullanıyor merak etmeyin.Biz farkında olmadan bilincimiz dışı çalışan,beş duyumuzla algıladığımız her şeyi an be an kaydeden ve gerektiğinde kullanılmak üzere bilincin emrine veriyor biliçaltımız. Siz okumaya,dinlemeye, araştırmaya devam edin yeter.

 Peki nedir bu kişisel gelişim?

Kişisel gelişimin en temel noktası, kişinin kendini tanımasıdır. Kişinin kendini tanıması, hangi alanlarda ne durumda bulunduğunu belirlemesi ve eksik olduğunu düşündüğü alanlarda kendini geliştirmeye karar vermesi, kişisel gelişim sürecinin başladığı andır. 

Kişisel Gelişimle kazanılan değişim, yaşamın getirdiği değişimden farklıdır. Yaşamsal değişim, kişinin yaşadıkları, olaylar, kişilerle ilişkileri, edindiği deneyimsel bilgilerle etkili değişim sağlar. Bu da kişilerin bilinçsiz değişimine neden olur. Oysaki Kişisel Gelişim bilinçli değişimi gerektirir. Kişiler yeteneklerini, bilgi ve davranışlarını, kişisel meziyetlerini bilinçli seçimlerle belirli bir yöne ve yola programladıklarında meydana gelir.

Kişisel Gelişim; kişinin kendisini geliştirmesidir. Başkalarıyla iyi ilişkiler ve iletişim kurmada adımlar atmaktır. İçimizdeki olumsuz düşünce, yargı ve inanç kalıplarını değiştirerek olumlu olan yeni düşünce, yargı ve inanç kalıplarını benimsemektir. İnsanın bulunduğu hal ve durumundan, kendisinin en yüksek potansiyelini ortaya çıkartmasıdır. 

Kişisel Gelişimin Faydaları; Kişisel gelişim bireyi çok yönlü geliştirmeyi amaçlar. Çünkü insanı sosyal hayatta etkili, verimli, güçlü kılmanın yolu bilgi yapılandırmasıdır. İnsan bunu ancak farklı öğrenmeler gerçekleştirerek yapar. Bu öğrenmeler arasında ilşki kurduğu takdirde yaratıcı düşünme becerisi kazanabilir. İşte kişisel gelişim ile bu amaçlanarak, birey bu potansiyel ve ilişkileri güçlendirip geliştirerek yapılandırmaktadır. Kişisel gelişim ile nitelikleri gelişen birey, artık çevresiyle olan etkileşim ve iletişimde daha gelişkendir. Çünkü insan sosyal bir varlık olduğundan çevresini etkileyebilir veya çevresinden etkilenebilir. Bu etkileşimler çok yönden gelişmiş toplumlar, popülasyonlar meydana getirecek, gelecek nesilleri bilgi üreten, öğrenme ve öğretme süreçlerinde yeni yaklaşımlar geliştiren, dünyada yaşanan değişim ve dönüşüme uyum sağlayan, en önemlisi de sorun çözücü nesiller yetiştirecektir.

 

Sevgi ve sağlıkla kalın.

 
Toplam blog
: 16
: 1094
Kayıt tarihi
: 16.09.13
 
 

1978 yılında  İstanbul'da doğdum . Reklam ve Halkla İlişkiler okudum .Çok sevdiğim, hayran olduğu..