Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

12 Nisan '10

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Kişisel Gelişimde Yapılan Yanlışlar

Kişisel Gelişimde Yapılan Yanlışlar
 

http://img1.loadtr.com/b-78628-gen%C3%A7ler.jpg


KİŞİSEL GELİŞİMDE YAPILAN YANLIŞLAR

İnsani Değerler ve Ruh Sağlığı Vakfı Başkanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Kişisel Gelişim çalışmalarında yapılan yanlışlar sonucunda dağılan ve psikolojik sorunlar yaşayan kişilerin psikolojileri ile kendini tanımayı sağlayan çalışmaların nasıl olması gerektiğini bu akşam ÜLKE TV’de ‘İyi Bak Kendine’ programında Uğur Canbolat’a yorumluyor.

Kişisel gelişim çalışmalarında insan psikolojisinin bilinmesi gerektiğine dikkat çeken Tarhan, gençlerin öncelikle bir yol haritalarının olması gerektiğini, yol haritası olmayan birinin nereye gideceğini bilemeyeceğini, insanın kendini geliştirmesi ve hayat yolunda ilerleyebilmesi için rehbere ihtiyaç olduğuna dikkat çekiyor. Tarhan, önemli olan aklın ve bilimin rehberliğidir, kadın beyninin empatik olarak erkek beynine göre daha fazla geliştiğini, gerçek modernleşmenin kendi kimliğini koruyarak modernleşme olduğunu vurguluyor..

Son yıllarda sıklıkla düzenlenen kişisel gelişim kurslarına eleştiri getiren Tarhan, neden bu kursların kişilerin kendini tanımasını engellediğini, kişinin doğruyu bulabilmesi için kendi kişiliğinin güçlü ve zayıf yönlerini tanıyıp kendi kusurlarıyla nasıl yüzleşmesi gerektiğini, kişinin kendi olumsuz taraflarını görüp üzerine nasıl gidebileceğini, kendini tanımanın psikolojik sağlığın neden önemli basamaklarından biri olduğunu İyi Bak Kendine’de yorumlayacak.

Empati, kendi duygularını karıştırmadan karşısındakini anlamaya çalışmaktır. Ağlayan kişiyle ağlamak empati değil, sempatidir. Empati öğrenilmesi gereken bir şeydir. Kadın beyni empatik olarak erkek beynine göre daha fazla gelişmiştir. Kadınlar duygusal okuryazarlık konusunda da erkelere göre daha fazla gelişmiştir; çünkü kadının annelik yapabilmesi için birtakım becerileri doğuştan gelmektedir. Kadınların konuşma becerileri de bu nedenle daha gelişkindir ve iletişim konusunda erkeklerden daha başarılıdırlar. Stres altındaki erkek beyni sonucu, kadın beyni ise süreci düşünür. Ancak kadınlar analitik, erkekler ise duygusal zekalarını geliştirerek başarılı bir şekilde iletişim kurabilirler. Duygusal okuryazarlığının da tıpkı okuma yazma gibi öğrenilmesi gerektiği şeklindeki tezlerini Tarhan ÜLKE TV izleyicileriyle paylaşacak.

Programın ana bölümünde Çoklu Madde Kullanımı ve Kişilik Bozuklukları ele alınacak.

Çoklu madde kullanımı ne demektir?

Çoklu madde kullanımı sonradan mı kullanılır yoksa bir eğilim söz konusu mudur?

Hangi kişilik tipleri madde bağımlılığına yatkındır?

Çoklu madde kullanımı kişilik bozukluklarını tetikler mi gibi soruların cevaplarını uzmanlar bu akşam Uğur Canbolat’a değerlendirecekler.

Madde bağımlılığının nasıl geliştiği, beyin ve madde bağımlılığı arasındaki ilişkiyi, çoklu madde bağımlılığının aile ilişkilerini ne yönde nasıl ele alacak olan İyi Bak Kendine programının konukları Memory Center Nöropsikiyatri Merkezi’nden Psikiyatri Uzmanı Dr. Alper Evrensel ve Uzman Klinik Psikolog Zehra Erol olacaklar.

Çoklu madde kullanımında tedavi seçenekleri nelerdir?

İlaç tedavide yatırılması gerekir mi?

Kişinin tedavi uyumu nedir?

Terapi kişiye neler sağlar gibi konuların ele alınacağı programda canlı bağlantılar ile seyirci soruları alınacak, iyibakkendine@ulketv.com.tr adresine gelen e posta soruları da stüdyo konuğu uzmanlar tarafından cevaplandırılacak. 0216 633 06 96 nolu danışma hattını arayıp isim ve sorusunu bırakanlara da cevap verilecek.

Uğur Canbolat’ın hazırlayıp sunduğu Ayhan Pala’nın yönetmenliğini yaptığı kendine iyi bakmak isteyenlerin, modern insanın sorunlarına dair yeni arayışlar bulan yeni çözümler üreten ekranların ‘Koruyucu Ruh Sağlığı’ programı İyi Bak Kendine bu akşam saat 23.30’dan sonra ÜLKE TV’de.. ÜLKE TV TÜRKSAT 2 A uydusu, KABLO TV, DIGITURK 38. ve D-SMART 94. kanaldan izlenmektedir.

NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Prof. Nevzat Tarhan Hocama, ''İyi bak kendine'' prog. hazırlayıp sunan Sayın Uğur Canbolat Beyefendiye ve NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesinin değerli uzmanlarına bizlere ışık tuttukları için teşekkür ederiz.

''Melekler yüreğinizden öpsün''

Sabiha Rana

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..