Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Eylül '18

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Kişisel Gelişimin Kariyerinize Etkileri Nelerdir?

Kişisel Gelişimin Kariyerinize Etkileri Nelerdir?
 

Kişisel Gelişim


Kişisel gelişim ve kariyer, birbiriyle alakasız kelimeler gibi dursa da anlamlarına bakıldığında birbiriyle ne kadar güçlü bir etkileşim içerisinde oldukları açıkça görülmektedir. Üstelik her ikisi de kişiye olumlu yönde katkı sağlamakta, hem kişinin kendisine olan saygısını hem de çevresindekilerin ona olan saygısını kazanmada büyük rol oynamaktadır.

Kişisel Gelişim ve Kariyer Ne Anlama Gelmektedir?
Kişisel gelişim kişinin kendisini tanımaktan başlayarak farklı bakış açıları ve çeşitli becerileri kazanarak kendisini geliştirme sürecidir. Kariyer ise mesleki alanda ya da günlük yaşantıdaki roller bakımından yine kişinin kendisini geliştirerek deneyim, beceri, başarı kazanarak üst seviyelere çıkmasıdır. İkisi de esas olarak gelişime dayandığından birbirlerini doğrudan ve güçlü bir şekilde etkileşimde oldukları açıkça görülmektedir. Peki nasıl bir etkileşim vardır?

Kişisel Gelişimin Kariyer Üzerindeki Etkileri
Kişisel gelişim, kişinin kendisini tanımasını temel alarak kendisi üzerine analizler yapmasını sağlar. Kişi zayıf ve güçlü yönlerini görür. Bu yönlerini gören bir kişi, hangi davranışını sürdürüp hangisinden vazgeçmesi gerektiğini, hangi becerisini geliştirmesi gerektiğini görmüş olur. Bunları da yaptığı takdirde hem sosyal yaşantısında hem de mesleki yaşantısında daha başarılı olur, iletişimi, gözlem ve uygulama yeteneği daha güçlü hale gelir. Zaten kariyer de kişinin güçlü yönlerini sürdürüp eksik yönlerini güçlendirmesi, tamamlaması ile ilerleyen bir durumdur. Bu bakımından kişisel gelişiminizde kaydettiğiniz her ilerleme, doğrudan kariyerinizde de olumlu yönde yansıyacaktır. Kişisel gelişim etkileri kariyerinizi üst seviyeye taşımanızda size hem zaman kazandıracak hem de daha yüksek hedeflere ulaşmanızda avantaj sağlayacaktır.

Kişisel gelişiminize katkıda bulunmak, kariyerinizde öne çıkabilmek için eğitimler alabilirsiniz. Eğer bunun için vaktiniz yoksa son dönemde popülerleşen enstitü online eğitimlerden yararlanabilirsiniz.

 
Toplam blog
: 26
: 1653
Kayıt tarihi
: 10.03.16
 
 

2005 yılında işletme bölümünden mezun olduktan sonra 2010 yılın insan kaynakları yüksek lisansına..