Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Haziran '17

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Kişisel gelişimin önündeki tuzaklar - Sabotajcı/4

Bugün sabotajcımızın sevilen bir huyundan bahsedelim.
 
SABOTAJCININ HUYU 4:
 
Aslında ne kadar öcü gibi görünen bu sabotajcının aslında sizi ne kadar sevdiğini bir bilseniz. Aslında en yakın dostunuz kendisi aynı zamanda. Tek derdi sizi GÜVENDE TUTMAK.
 
O yüzden onunla sürekli konuşmak gerekiyor. Konuşun, konuşun denmesinin sebebi de, onu kendinizden yani özünüzden ayrı tutabilmek. Siz o değilsiniz. İçinizdeki sabotajcının o hallerine gözlemci olursanız eğer çok çok daha başarılı bir şekilde ilerleme sağlanacaktır.
 
Peki, kendinize gözlemci oldunuz, sabotajcınızla (EGOnuzla) konuşuyorsunuz, onu dinlemiyorsunuz ama yine de o çok istediğiniz şeye hala ulaşamıyorsunuz. Burada, kendinize şunu sormayı deneyin.
 
 “ Hayalimi/isteğimi gerçekleştirmezsem eğer benim bu durumdan kazancım nedir?”
 
İşte, düğümün çözüldüğü nokta.. Bu soruya verdiğiniz cevap her neyse, bilin ki o sizin, sizin bile farkına varmadığınız kalıp inancınız.. Diyelim ki mutlu bir evlilik yapmak istiyorsunuz ya da mutlu bir ilişki yaşamak istiyorsunuz. Yukarıdaki soruyu kendinize sorun. Kim bilir belki de evlenince ya da sevgiliniz olunca, özgürlüğünüzün elinizden alınacağını düşünüyorsunuz.
E, bu durumda sabotajcı da, sizin özgürlüğünüz elinizden gitmesin diye sizi yerinizde saydırıyor olabilir. Sizi güvende tutuyor ve isteğinize koşmaktan bu sebeple sizi alıkoyuyor ve koruyor olabilir.
 
Lütfen bugün kendinize biraz zaman ayırın ve istediğiniz herbir şeyle ilgili yukarıdaki soruyu kendinize sorarak, isteğinize ait olup olmadığınızı irdeleyin.
 
Böylelikle sizi güvende tutmaya çalışan sabotajcınızla tanışmış ve varsa asıl isteğinize gitmenizi engelleyen durum anlamış olursunuz. Böyle bir durum olduğunu anladığınız an hemen o düşünceyi beyninizden iptal edin.
 
Kim bilir belki de, hiç istemediğiniz birşeyi düşlüyorsunuz aylardır/yıllardır ve gerçek isteğimizi anlamanın ve düşünmenin vakti artık gelmiştir.
 
Sevgiyle
Nergis KAYGAS
 
Toplam blog
: 14
: 310
Kayıt tarihi
: 12.05.17
 
 

Özel bir şirkette İnsan Kaynakları Yöneticisi olarak çalışıyorum. Kişisel gelişim ve koçluk alanl..