Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Haziran '08

 
Kategori
Sosyoloji
 

Kişisel hırslar aklın ve mantığın önüne geçmemelidir!

Kişisel hırslar aklın ve mantığın önüne geçmemelidir!
 

Asya'da maymun yakalamak için kullanılan bir çeşit tuzak vardır. Bir hindistancevizi oyulur ve iple bir ağaca veya yerdeki bir kazığa bağlanır. Hindistancevizinin altına ince bir yarık açılır ve oradan içine tatlı bir yiyecek konur. Bu yarık sadece maymunun elini açıkken sokacağı kadar büyüklüktedir, yumruk yaptığında elini dışarı çıkaramaz. Maymun, tatlının kokusunu alır, yiyeceği yakalamak için elini içeri sokar ve yiyeceği kavrar, ama yiyecek elindeyken elini dışarı çıkarması olanaksızdır. Sıkıca yumruk yapılmış el, bu yarıktan dışarı çıkmaz. Avcılar geldiğinde, maymun çılgına döner ama kaçamaz. Aslında bu maymunu, tutsak eden hiç birşey yoktur. Onu sadece onun kendi bağımlılığının gücü tutsak etmiştir. Yapması gereken tek şey elini açıp yiyeceği bırakmaktır. Ama zihninde açgözlülüğü o kadar güçlüdür ki bu tuzaktan kurtulan maymun çok nadir görülür.

Bizi tuzağa düşüren ve orada kalmamıza neden olan şey, arzularımız, kişisel bir takım hırslarımız ve zihnimizde onlara bağımlı oluşumuzdur. Tüm yapmamız gereken, elimizi açıp benliğimizi ve bağımlı olduğumuz şeyleri serbest bırakmak ve dolayısıyla özgür olmaktır. Günümüzde her alanda bu durumda olan belki de milyonlarca insan vardır. Belki de çoğu farkında bile değildir kişisel hırslarının ve bağımlılıklarının. Politika yapanlarda içimizden birileri olduğuna göre onlarda bunun farkında olmayabilirler bizim görevimizde, aklın ve mantığın kişisel bir takım hırsların önüne geçmesine engel olmaktır. İnsanları da bu konularda uyarmaktır. Bu yazıdan hem iktidar hem ana muhalefet hem de muhalefet ders çıkarmalıdır. Kişisel hırslar yerine, Ülkenin birlik ve beraberliğini sosyo ekonomik değerlerinin yükseltilmesini, Kültürel uzlaşmanın sağlanması için gereken Milli kültür ve milli eğitim politikalarını üretmelidirler. Türk insanın kaderi savaş ve Fakirlik olmamalıdır. Her ne kadar ülkemizde kişisel çıkar aracı olarak kullanılsa da Siyaset, bunun için değimli dir zaten?

Eflatun 2400 yıl önce söylemiş olduğu söz bu güne ne kadar uyuyor değimli sevgili dostlar. “Siyasetle ilgilenmeyen aydınları bekleyen kaçınılmaz sonuç, cahiller tarafından yönetilmeye razı olmaktır.”

www.itp.tv.tr
www.itp.tv.tr

 
Toplam blog
: 65
: 1528
Kayıt tarihi
: 08.02.08
 
 

Ben Ankara'nın Polatlı ilçesinde 1962 yılında doğdum. Tahsil hayatımı Ankara'da tamamladıktan ve ..