Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mart '10

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Kişisel imaj kişiliğimizi ele verir

KİŞİSEL İMAJ SEVGİDE YATAR

İnsanların başkaları tarafından kabul görmesinin en büyük nedeni kişisel imajlarını olumlu hale getirmek ve bunu da hedef kitleye ve halka kabul ettirmekte yatar.

Kişisel imajı sevgiye dayanmayan insan zamanla unutulacak ve tarihin derinliklerinde kaybolacaklardır.

Şöyle hayata baktığımız zaman kişisel imajını “ insan sevgisi “ ve “insanların sorunlarını çözmek” odaklı olarak geliştiren siyaset, bürokrat ve spor ile sanattaki şahsiyetlerin unutulmadığı ve onlar üzerinde filimler yapıldığı veya kitaplar yazıldığına da şahit olmaktayız.

Hayatta tanıdığım kişisel imajını en güzel insanlık sevgisi üzerine kuran müstesna insan Recep Yazıcıoğlu” idi ve hepimizin bildiği gibi “ Kişisel İmajı insanlık sevgisi ve insanları kendisi ile eşit tutmak, onlara sadece insan olduğu için değer veren “ tutumu ile ölümünden yıllar sonra bile halkımız onu bağrına basarak, onun hakkındaki filmleri izlemek ve onun hakkında yazılan kitapları severek okumaktalar.

Görev yaptığı zaman insanları seviyor gibi görünerek aslında insanlara tepeden bakan, halk içinde görünerek onlara aslında tepeden bakarak, engelli, yoksul insanların varlığını da görmemezlikten gelen insanlara görevleri sırasında saygı duyan halkımız da görev süresi tamamlandığı zaman onları unutmuşlardır.

Bir insan unutulmamak ve Kişisel İmajım çok sağlam olsun isterse, herkes beni sevsin duygusunu arzularsa onun da gerçek manada halkını sevmesi gerekmektedir bence. Kişisel İmaj her zaman mensubu olduğumuz kurumlardan önde olursa o kurumlar ilerde kapansa, unutulsa da bizim imajımız hep önde ve sağlam olduğundan insanlar bizleri unutmaz asla.

Tarih sayfalarına baktığımız zaman unutulmayan yazar, siyasetçi, sporcu ve devlet adamlarının her zaman çağdaşlarından farklı ve kendilerine has bir kişisel imajları olduğunu görmekteyiz. Herkes gibi olan, herkesi taklit eden, farklı olamayan insanlar ise tarih sayfalarında farklı olmayan insanlar gibi silinmiş ve gitmişlerdir.

Günümüzde günlük olarak şöhret olan insanlar, kişisel imaj yönüne dikkat etmedikleri için hızlı şöhret olurken, hızlı olarak da unutuldular. Neden? Çünkü ani şöhrette insanlar farklı imaj yaratmaya fırsat bile bulamadılar. Onun yanında yavaş ve derinden imajına zarar vermemek için sanatı, kalemi ve mesleki bilgisi ile imajını yenileyen ve sağlamlaştıran insanlar ise unutulmadılar. Türkan Şoray gibi, Fatih Terim gibi..

Kişisel İmajına dikkat ederek, kişisel gelişimine o yönde yönlendiren insanlar tarihten asla silinmeyecekleri gibi gelecek nesillere de “ Aman Kişisel Gelişiminize dikkat edin” diyerek başkalarına da örnek olmak görevini yapmaya devam ederler.

Çok insan, sıradan halk kitleleri imaj nedir? Kişisel İmaj nasıl elde edilir? Gibi konularda bilgi sahibi olmadıklarından sıradan yaşayarak sıradan insan olarak dünyadan ayrılmaktalar. Bazı insanlar ise adlarını sadece mezar taşlarına değil tarihe yazdırarak, arkasında kendilerini örnek almış nesillerde bırakarak giderler. Sizler de Kişisel İmajınızı bu yönde yönlendirirseniz unutulmayanlardan olursunuz.

İnsan Sevgisi o kadar önemlidir ki, sevmesini bilmeyen, sevilmeyen insanlar bence hiç yaşamamışlar demektir. İnsan gibi yaşayarak arkanızda iz bırakan mı, yoksa unutulan insan mı olmak istersiniz. “Unutulmak istemeyiz asla” dediğinizi duyar gibiyim.

O halde Kişisel İmajımızı bir Yunus gibi, bir Mevlana gibi insanlık sevgisi ile yoğuralım ki imajı sağlam insanlar olarak iz bırakarak, “ sevgi ile hatırlanan, sevmesini bilen insan “ imajı ile ayrılalım.

TURAN YALÇIN-TOKAT

 
Toplam blog
: 1096
: 1558
Kayıt tarihi
: 28.12.07
 
 

1967 Tokat'ın  Pazar ilçesi doğumluyum. İşitme engelliyim. İstanbul Üniversitesi iktisat Fakültes..