Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mart '21

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Kişisel Swot Analizi Yapmak

Merhaba arkadaşlar, 

Bugün kişisel SWOT analizinden bahsetmek istiyorum. Ayrıca kişisel SWOT analizinizi yaparak güçsüz yönlerinizin getirdiği tehditlere karşı bir plan yapmanızı ve problemlerinize bu şekilde yaklaşmanızı isteyeceğim. Bu analiz yöntemi kurumsal firmalarda da kullanılan bir yöntemdir ve çok büyük öneme sahiptir. Bu yöntem ile personel alımları bile yapılmakta. Hatta bir iş görüşmemde sunum olarak tahtada kişisel SWOT analizimin yapılması istenmişti. Konuya tekrar dönersek:

Nedir bu SWOT analizi?

Kişisel SWOT analizi, sahip olduğumuz güçlü ve zayıf yanlarımızın fırsatlarını ve tehditlerini belirleyip, bu yönlerimizi kontrol altına alarak, kişisel problemlerimizi çözmeye yarar.
Özellikle SWOT analiziniz bir amaç için ise, amacınıza ulaşmak için seçtiğiniz yolun doğru bir yol olup olmadığını çözmeniz için harika bir tekniktir.

Peki, kişisel SWOT analizi nasıl yapılır?

SWOT analizi İngilizcedeki dört kelimenin baş harflerinden oluşur. Bunlar; Strenghts (Güçlü yanlar), Weakness (Zayıf yanlar), Opportunities (Fırsatlar), Threats (Tehditler)’dir. Bunları aşağıdaki şekilde güçlü yanların getirdiği fırsatları güçlü yanların altına, zayıf yanların getirdiği tehditleri güçsüz yanların altına yazarak bütüncül olarak kendimize dışarıdan bakabiliyoruz.

Kişisel SWOT analizi, kişisel yeteneklerinizi daha iyi kullanarak, güçlü yönlerimiz ile (zayıf yönlerimizin de farkında olarak ve onlara da çözüm üreterek) problemlerinizi çözmede daha başarılı olmanızı sağlar. 

O zaman ajandalarınızda SWOT analizleriniz için yer açın.

 
Toplam blog
: 15
: 113
Kayıt tarihi
: 02.03.21
 
 

Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği mezunu. Kalite süreçleri ve proje ..