Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ocak '08

 
Kategori
İlişkiler
 

Kişisel Titanik

Kişisel Titanik
 

"...gideni beklercesine"


Aşka düşman kesiliyorsa insan, saat artık geriye doğru işlemiş sayılır. Zaman yavaş yavaş çıktığı merdivenlerden bu kez hızlı bir şekilde aşağıya doğru inmeye başlamıştır.

Artık o yoktur hayatınızda.

Size mutluluk veren ve üstüne üstlük onu sizle paylasan, an dediğimiz çıkmaz sokakta sızı mutlu edecek bir şeyler bulmayı her zaman başaran insan yoktur artık hayatınızda. Tabi alışkanlıklar da kırmızı ışığa tutsak bir şekilde yaşamaya dönmüştür kaygısızca. Artık telefonun ilk çalısında heyecanda bitmiştir, nede olsa o değildir telefonun ucunda. Sizin için hayat artık heyecandan daha çok zamanın bitmesini bekleyen eve dönüş yolunu alel acele isteyen işçi memurlar gibidir. Ne tadı vardır ne de tuzu.

Artık aşka düşmansınızdır.

Acının kanatları yoktur. Bir ucundan mutluluğa bağlı bir köprüsü de. Siz düşerseniz sizin en iyi dostunuz oluverir hemen, sizi çok sever yanınızdan bir dakika ayrılmaz. Siz de zamanla ona alışır, onsuz olmamayı öğrenirsiniz; çünkü hayatın bir penceresi de odur ve zamanı geldiğinde yaramaz çocuklar gibi pencereden asılıp o mutsuz sokağa bakmak sizin borcunuzdur.

Geminiz artık su almaya başlamıştır.

O çılgın titaniğin kaptanı bu kez sizsinizdir. Mutlulukla yelken açtığınız, önünde sonsuzluktan başka bir engeli olmayan geminiz artık su almaya başlamıştır. Yakında tüm bedeninizi kara bir leke bağlayacaktır. Elinizde ilk başlangıç mutluluğu, önünüzde gece karanlığında siyah kuytuluğu andıran bir deniz ve hayatınızın ufak ama zamanla büyük bir deliği. Yavaş yavaş su dolmaya başlayan bir gemi, evet, hayatınız. Bu gerçeği görebilmek, geçmişle yüzleşmeği başarabilmek ve sahip olduğunuz şeylerin kıymetini bilmek için artık vaktiniz o kadar dardır ki nerden başlasan tamamlamama korkusu sarar gökyüzünüzü.

Tüm nefret ve olumsuzluklara karşı insanı olgunlaştıran en kıymetli olaylardır bunlar. Ve olumsuzluk hayatınızın doruk noktası olduğunda, umut denilen kurtuluşun vakti gelmiş sayılır. Elinizde birde olgunluk varsa kullanım kılavuzundan yararlanarak doğru olanı yapıp aşka düşman kesilmeden kanayan geminizi onarmaya başlarsınız ...

 
Toplam blog
: 29
: 526
Kayıt tarihi
: 31.12.07
 
 

Şafak Soysal Ünıverste öğrencısıyım, yazı yazmayı ve okumayı cok sevıyorum sanırım bu kadarı yeter..