Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Temmuz '21

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Kişiye özel burun estetiği

Burun ameliyatlarında hastanın beklentilerini karşılamak için birçok önemli kriter vardır. Bunlardan ilki ise ameliyat sürecinin kişinin istek ve ihtiyaçlarına özel olarak planlanmasından geçer. Hem görünüm hem de sağlık açısından planlanması gereken noktalar vardır; kişinin sağlıklı nefes alması, yüzüne uygun olması gibi. Bunun haricinde yanlış uygulamalarda geri dönüş zor olacağı için kişilere hem maddi hem de manevi açıdan zorlayabilir.

Rinoplasti ameliyatlarında temel hedef burnun görevlerini koruyup iyileştirmek ve kişilerin yüz şekillerine uygun bir burun görünümü elde etmektir. Kişiye özel planlanan ameliyatlarda kişinin yüz ve burun yapıları ile beraber cilt durumu da detaylı olarak incelenir bu sayede daha gerçekçi sonuçlar elde edilebilir.

Herkesin burun yapısı ve doğası birbirinden farklıdır. Burun ameliyatlarında en dikkat edilmesi gereken nokta kişinin yüz yapısına uygun bir burun görünümü elde edilmesidir. Başarılı sonuçlanan bir burun ameliyatında simetrik, doğal geçişli, danışanın yüz hatlarına uygun bir görünüm elde edilir.

Gelişen teknoloji sayesinde ameliyat öncesinde sonucu öngörebilmek mümkün

Günümüzde gelişen teknolojik araçlar sayesinde ameliyat sonrasında elde edilecek burun görüntüsünü öngörebilmek mümkün. Bazı bilgisayar programları ile hastanın profil fotoğrafları üzerinde değişiklikler yapılıyor ve ameliyat sonrası burnun yaklaşık şekli öngösterilebiliyor.  Yeni yöntemler sayesinde operasyonlar açık ya da kapalı şekilde tercih edilebiliyor. Burun sırtında sorun olan hastalarda kapalı yöntem tercih edilirken ileri durumdaki kişiler için açık operasyon yöntemleri tercih ediliyor.

Kişiye özel planlanan burun ameliyatı süreçlerinde diğer bir önemli nokta ise alanında bir uzman hekim tercih edilmesidir. Danışan ve hekimin doğru bir iletişim kurması elde edilecek başarılı sonuç için oldukça önem taşır.

Op. Dr. İlsun Aka

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi

www.ilsunaka.com.tr

www.instagram.com/drilsunaka

 
Toplam blog
: 142
: 25
Kayıt tarihi
: 05.07.19
 
 

1979 yılında Almanya Köln şehrinde doğdum. İlk, orta ve lise eğitimimi memleketim Uşak'ta tamamla..