Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Kasım '07

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Kıskançlık

Her türlü zorluğa katlanarak eğitiminizi tamamlıyorsunuz. Uzun arama ve beklemeler sonucu bir iş bulup, çalışmaya başlıyorsunuz. Birbirinin aynısı, geçmek bilmeyen, uzun günler başlıyor. Mesainin bitiş saatini iple çekiyorsunuz. Etrafınızda sahte, her fırsatta sizin bir açığınızı yakalayıp da mahvetme planları kuran onlarca kişi.. belki onlar da sizi aynı ölçüde düşman olarak değerlendiriyor. Ama açık vermiyorsunuz, aleyhinizde kullanabilecekleri hiç bir şey yok ve o ortamda bulunduğunuz süre içinde ayaklarınız her zaman yere sağlam basıyor.

Fakat sıkıcı da olsa, zor da olsa günler geçiyor ve beklenen gün geliyor:Emekli oluyorsunuz...

Artık meydan boş ya , varlığınızda ağzını bile açamayanlar başlıyorlar cadı kazanlarını kaynatmaya..Bu sefer herkesin aklında soru işaretleri belirmeye başlıyor ister-istemez."Acaba gerçekten anlatılanlar gibiydi de biz mi fark etmedik?" diye hakkınızda düşünmeye başlıyor eskiden size güvenenler.İşte öyle çaresizsiniz , öyle savunmasızsınız ki..

İnsanların iftiraya uğraması ne kadar da hazmedilmesi zor bir durum.Bunu yaşayan insanlar çok iyi biliyor. Düşününce iftira sonucu onurundan ve dostlarından başka şeyler de kaybedenleri , ne kadar üzüntü verici olduğunu iyice anlıyorsunuz.

"Değer mi?" diyorsunuz , "Değer mi?" ..

"Başkalarının mutsuzluğu üzerine insanın kendi yükselişini sağlaması doğru mu?"..

"Bu düzen hep böyle mi işliyor?Yoksa bir zamanlar ben de aynı şeyi mi yaptım?"..

 
Toplam blog
: 13
: 398
Kayıt tarihi
: 19.11.07
 
 

Ankara doğumluyum, İ.T.Ü. den mezunum. Mimarım. Aile, Gündelik Yaşam ve Politika ilgi alanlarım. Dün..