Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Haziran '11

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Kıssadan hisse güzellik

Kıssadan hisse güzellik
 

Genlerin dışında, sağlıklı bir diyet ve düzenli egzersizin iyi görünmenin anahtarı olduğunu hepimiz biliyoruz artık... Sadece duruşumuzu, yürüyüşümüzü, konuşmamızı değiştirerek nasıl fark yarattığımınızın biz kadınlar farkındayız.. İyi görünmek için avuç dolusu para harcamamıza, stilistlere yada terapiste ihtiyacımız yok. Sadece bunu nasıl yapacağımızı bilmeliyiz. 

Bu yazıyı hepimizin çok iyi bildiğini umduğum küçük tiyoları hatırlatmak ve bilmeyenleri de bilgilendirmek amacıyla yazıyorum. 

Çevrenizdeki kadınları şöyle bir aklınızdan geçirin. Hepsi de güzel sayılmaz değil mi? Ama güzel olmadıkları halde bir tanrıça havası taşımıyorlar mı? İşte bunun sırrı özgüven ve yaşama sevinci. Cinsel çekicilikleri olsa bile, onları karşı koyulmaz yapan şey bu işte. 

Evet başlıyoruz hanımlar. Şimdi bir kağıt kalem çıkarın ve "en beğendiğim özelliklerim" başlığı altında bir liste hazırlayın ve bu yanlarınıza odaklanmaya, ön plana çıkarmaya başlayın. Kendinize özen göstermek, özgüveninizi güçlendirmenin en önemli yoludur. Şık olmak, bakımlı olmak için ille özel bir anı, daveti beklemeyin. Alalade bir günde bile topuklu ayakkabılarınız, en iyi parfümünüz, en şık elbisenizle kendinizi fark ettirin. Vücut tipinize göre giyinirseniz ki, bunun için artık çok fazla seçenek mevcut en iyi görünümü yakalamanın zevkini tadacaksınız. Sırf moda diye, marka diye yaşına, vücuduna uymayan kıyafetler alıp, sonrada dünyanın en güzel kadınıymış gibi ortalıkta dolaşan hemcinslerime sesleniyorum bu intihar etmek gibi birşey. Unutmayın, insanlar ilk görüşte resminizi çeker ve ona göre hafızalarına yerleştirirler. Bu nedenle kendinize haksızlık etmeyin. Akıllıca giyinin. Kendinize yakışan renkleri, kesimleri ve tarzları seçin. Daha biçimli ve iyi görünmenin en kolay yolu budur. 

Benim uyguladığım bir öneri sunacağım size... Her gün dışarı çıkmadan önce kapıdan çıkacak şekilde hazırlanmış halimle bir resmimi çekiyorum. Sonra bunları bilgisayara kaydediyorum. Olmayanlar, bir albüm haline getirebilirler. Ve tek tek hepsini değerlendiriyorum. Dışarıdan birine bakıyormuş gibi hissediyorsunuz ve kendinizi eleştiriyorsunuz. Nelerin size yakıştığını, iyi gösterdiğini açıkça fark edebiliyor ve yapmış olduğunuz hataları bir daha tekrarlamıyorsunuz. 

En iyi güzellik sırrı nedir biliyormusunuz? MUTLU olmak... Şimdi, hayatınızdaki tüm olumsuzlukları düşünün. Bunların sizi nasıl yaşlandırdığına, gözlerinizdeki pırıltıyı nasıl yok ettiğine, saçlarınızın nasıl sönük göründüğüne, vücudunuzun sizi nasıl uyardığına bir bakın. Bakın ki, mutlu olmanın, özgüvenin, yaşama sevincinin asıl güzellik olduğunu anlayın... 

Ve son olarak; " Hayat kendinizi keşfetmekle ilgili değildir. Hayat kendinizi yaratmakla ilgilidir. George Bernard Shaw ". 

Güven, başarı, cazibe: Muhteşem bir gülümseme... İşte bu sizsiniz.... 

 
Toplam blog
: 19
: 778
Kayıt tarihi
: 14.10.10
 
 

Kitap okumak en büyük zevkim. Fotograf çekmeyi, resim yapmayı ve kültür gezilerini çok severim. S..