Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Aralık '08

 
Kategori
Haber
 

Kıssadan hisse yorumlar

Kıssadan hisse yorumlar
 

Hızlı yaşayan ülkemizde hızlı gelişen olaylara insanlarımız yetişemiyor bile. Hergün farklı olayların biri soğumadan diğeri insanlarımızı şok ediyor. Bunları kısaca yorumlamak istiyorum.

1- Medyamızda Melih Gökçek'i bitirme haberleri hızla artmaya başladı. Bunların tek bir ortak noktası var bir düşünün acaba neden? YAptığım analize göre Melih Gökçek'in aday olması durumunda kimin işi zorlaşır. CHP ve kulislerin ortak adayı Murat Karayalçın'ın tabiki. Siyaset arenasısında ikilinin seçim yarışmasında Melih Gökçek üç gömlek daha üstün Karayalçın'dan. Dikkat edin yapılan eleştirilerde ve siyasi savaş arenasında şu an sadece Melih Gökçek var. Karayalçın'ın ismi ble geçmiyor. Farklı bir aday çıkarsa Karayalçının belki şansı olabilir edası var. Onun için medya savaşları hızlı bir şekilde Melih Gökçek'in üzerinde oynanıyor.

2- 1915 olayları için özür dileme kampanyası ve kampanyayı kullananlar var. Özür dileyenler kimden ve neden özür diliyorlar. Atalarımız yapmadıkları olayların tersine aynısını yaşamamışlar mıydı? Bizlerden özür dilenmesi gerekirken neden dileyen bizler oluyoruz. Artı herkes fikrini söylemekte özgürdür. Bunu kullanıp farklı mercilere kayndıranlar ve farklı çataşmaların içine sokanlar kendi soylarına bakıyorlar mı? Bu sözleri sarfederken kendilerinin soyları başka yerlere dayanınca utanmayacaklar mı?

3- Sayın Birand'ın dün akşam bazı açıklamaları oldu. Bir insan ülkenin Cumhurbaşkanı olabilir. O Cumhurbaşkanı herkesin resmiyette başıdır ve bağımsız ve tarafsız davranmak zorundadır. Ama kendisine atılan bir suçlama var ise onunla da hesaplaşmak zorundadır.

4- Rektör atamaları. İstanbul Üniversitesinde rektör seçimleri yapıldı. Yapılan seçimler sonucunda üç adayın ismi YÖK tarafından Cumhurbaşkanlığına bildirildi. Şimdi Sayın Gül birini rektör olarak atayacak. Sayın Birand ve diğerlerine sesleniyorum. Sayın Sezer üçüncü sıradakileri atarken kimse ağzını açmazken, adaletten ve demokratik yapılan seçimlere saygı duymaktan bahzetmezken neden şimdi bunların üstüne düşer oldular. Sayın Sezer yaparken oluyor da Sayın Gül yaparken ayıp mı oluyor? Bu çelişkiler neden kaynaklanıyor.

5- Sizlere sesleniyorum sayın medya mensupları. Daha bir kaç ay önce RTÜK Başkanını hallaç pamuğuna çevirdiniz. İstifasını istiyoırdunuz. Ne oldu da haberler bıçak gibi kesildi. hani Deniz Feneri Davasının peşini bırakmıyordunuz.

6- Mecliste PKK var diyenler. Şimdi neden susuyorsunuz. PKK'nın en büyük işbirlikçisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday oluyor. Başkentin belkide başkanı bir PKK destekçisi olacak. Bunu içinize sindirebiliyor musunuz? Bunu ben demiyorum sizlerin gazetelerinde ve şu anki CHP Genel Başkanı Deniz Baykal diyor.

7- Bir ermişin demesi gibi edep ya hu! Edebin kaybolduğu yerde her türlü yanlış olur. Bu ve bunun gibi olayları pek de nahoş karşılanmaz.
 
Toplam blog
: 196
: 493
Kayıt tarihi
: 28.06.07
 
 

Doğayı seviyorum. Onun içinde yaşamayı ve güzelliklerini tatmayı seviyorum. Yaşamayı ve hatta ölü..