Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Kıssadan hisseler-2.Bölüm

Kıssadan hisseler-2.Bölüm
 

Bir inşaat ustası oldukça zengin bir ailenin konağının bahçesinde kuyu kazmak üzere çağrılır. Sabahleyin kolları sıvayan usta dur durak demeden çalışmaya başlar. Saatler öğleyi gösterdiğinde dinlenmek için çalışmaya ara veren usta kazmasının sapına dayanmış bir vaziyette otururken zengin adamın konağına uzun uzun bakar. İçinden:

-ALLAH' ım, senin hikmetinden sual olunmaz ama benim dünyada bir kazma ve bir kürekten başka hiçbir şeyim yok. Bir de bu adama bakıyorum. Sahip olduklarını saymakla bitiremem. Ben de sadece bir kazma-kürek, bu adamda katlar, konaklar. Bu nasıl bir iş olsa gerek??

diye düşünür. İşimi bitiren usta evine döver. Gece olduğunda yatağına giren usta gece rüyasında öldüğünü görür. Ölümüyle beraber kabre konan ustanın mutlak ziyaretçileri geliverir. Sorgu melekleri yani Münker ve Nekir. Sorgu melekleri bu dünyada sadece ama sadece bir kazma ve küreği olan ustayı sorguya çekmeye başlarlar. Sorular o kadar çok ve o kadar incedir ki usta terler içinde kalmaya ve zorlanmaya başlar. Sabaha kadar süren sorgunun ardından usta tam hesabını da bitiremeden uyanıverir. Zorlu geçen gecenin ardından yattığı yatağı bile terden ıslanmış durumdadır. Durumu farkeden usta ellerine göğe kaldırıp:

-ALLAH' ım sana şükürler olsun. Ben bir kazma küreğin hesabını sabaha kadar veremedim. Sen bu zengin adamın yardımcısı ol. Bu kişi bu kadar servetin hesabını nasıl verecek..!

Kıssadan Hisse: Her türlü servet, makam ve payenin gerek dünyada ve de gerekse ahirette bir bedeli vardır. Bu yerleri hedefleyen veya bu noktalarda olan insanların günün birinde bu tür bedelleri ödeyeceğini düşünerek hareket etmesi gerekir.

Hoşcakalın..!
 
Toplam blog
: 410
: 3283
Kayıt tarihi
: 13.04.06
 
 

Bilgisayar, elektronik, internet alanındaki son gelişmeler. Tüketici elektroniğindeki trendler. Otom..