Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Aralık '17

 
Kategori
Çalışma Yaşamı
 

KİT’ler Taşerona Kadro Kapsamına Girmelidir

KİT’ler Taşerona Kadro Kapsamına Girmelidir
 

KİT’LER TAŞERONA KADRO KAPSAMINA GİRMELİDİR


Türkiye’de yıllardır kamu alanında emek veren, fedakârlık örneği gösteren taşeron işçiler bu aralar hayal kırıklığı yaşıyorlar.


Aslına dönersek taşeron işçiler kadroya alınma talebinde hiçbir zaman bulunmadılar. Başbakan Ahmet Davutoğlu Salı toplantısında çıktı ve şunları söyledi: ‘Kamuda Çalışan Tüm Taşeron İşçileri Kadroya Alıyoruz’ İşte kadro macerası bu sözlerden sonra başladı taşeron işçilerin. Daha öncesinde Ulaştırma bakanı Bin Ali Yıldırım’ında karayollarında bulunan tüm taşeronları kadroya alması da ayrı bir olay tabi. Sonrasında ara ara çıkan bakanların ‘Taşeronlar kadroya alınmalı’ gibi sözleri de apayrı bir durum.

Buraya kadar Kamu da çalışan taşeron işçilerin bir suçu var mı? Asla yok. Çünkü onlar sadece iş garantisi ve durumlarının iyileştirilmesini talep etmişlerdi hep. Ama durum farklı zuhur etti tabi.

Şimdilerde de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Taşeron müjdesini hep birlikte işittik. Elbette Türkiye’de tüm taşeronlar sevindi. Ta ki Maliye bakanı Mehmet Şimşek’in açıklamalarına kadar… Kitler kadroda kapsam dışı anlamına gelen açıklamalar tüm taşeronların morallerini alt üst etmiş durumda. Çünkü bu durum bir ailede 5 kardeşin 4 üne hediye verip 1’ini ayırmak gibi bir şey.

1982 Anayasasının “Kanun Önünde Eşitlik ” başlığını taşıyan 10'uncu maddesi şöyle demektedir: Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasî düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir. Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz.

Netice olarak taşerona kadro hususunda iyi düşünülmeli, kitlerin dışarıda kalması gibi bir hata da asla işlenmemelidir. Aksi halde hükümet çok büyük bir yanlışa imza atar. Kaş yapayım derken göz çıkarır. Akabinde yepyeni iş davalarına da kapı aralanır.  

 
Toplam blog
: 358
: 662
Kayıt tarihi
: 22.12.12
 
 

4 Aralık 1982'de Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde doğdu.Tavşanlı Fevzi paşa ilköğretim okulu,İmam h..