Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '10

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Kitaba dair

Kitaba dair
 

Yazı ile beraber ana sayfada resimin çıkmasını istiyorum.


Kitap, bilgi hazinelerinin anahtarı, gençliği kötü alışkanlık ve kötü arkadaşlardan koruyan bir kalkandır. İnsanın bilgi ve becerisini geliştiren, duygu ve düşünce dünyasını genişleten araç kitaptır. Kitap sevgisini kazanmış bir kişinin can sıkıntısı, gezme ve arkadaş ihtiyacı kalmaz. 24 Saat ona yetmez, az gelir. Kitapla ilgili aktiviteleri senede bir hafta ya hapsetmek yerine her gün uğraşılacak tatlı bir uğraşı olması gerekir. Okullara kütüphanecilik dersi konularak öğretmen, öğrenci, çalışan ve velisi ile beraber imece şeklinde ve seferberlik anlayışı haline getirmek lazım. Her okula bir kütüphane kurularak mevcut kitap kapasitesini artırmak gerekir.

Kitap sevgisi ve okuma alışkanlığı bu uğraşlar sonucunda daha kolay elde edilir. Kahvehaneler tembel yatağı, zaman öldürme ve boş oturma yerleri durumundadır. Buraları okuma salonları haline dönüştürülmelidir. Kütüphaneler eğitim ve öğretimin en büyük destekçisi, hayatın ayrılmaz parçasıdır. Gelişmiş ülkelerde bir kişiye yedi kitap düşerken bizde yedi kişiye bir kitap düşmektedir.Kütüphaneler içinde bulundurulan kitapların okunması için kurulurlar.. Ancak ne yazık ki kütüphanelerin ziyaretçisi çok azdır. Kutsal kitabımızda geçen ve Allah’ın ilk emri olan” <ı>oku “ayeti bu işin önemini çok iyi anlatmaktadır. Hele kitap için söylenenlere şöyle bir bakacak olursak; Bu günün hakiki üniversitesi iyi bir kitap koleksiyonudur. Kitapsız hayat, kör, sağır ve dilsiz hayattır. Kitapsız bir ev ruhsuz bir vücut gibidir Ben kitaplarımı yaratmadan önce kitaplar beni yarattı. Kitap; sevgidir, mutluluktur, insanı ve insana dairdir, Kitap en iyi dosttur, iyi bir yol arkadaşıdır, güzelliktir, zekânın çocuklarıdır, hiç bitmeyen tükenmez bir hazinedir, aklın ve ruhun ilacıdır ve tedavi yerleridir. Ulusları yöneten ve yücelten kitaplarıdır. Kitap okumak ayrıcalıktır, bilgeliktir, tutkudur. Okumak yaşamaktır, özgürlüktür, Mümkün olsa her karış toprağa buğday eker gibi kitap ekerdim..

Dünyada en çok sıkıntı çekenler kitapları sevmeyen ve okumayı bilmeyen insanlardır. İçinizdeki benzersiz bir meşale taşımanız için tek araç kitap tır. Yaşamak kısacık bir mum alevi olarak görmenin yolu kitap, sevebildiğiniz denli sevgili ve dost olabildiğiniz denli dost olan araç kitaptır. Her kitap benzersiz ve tektir. Her kitap dünyaya bir umut saçar. Çeşitli düşüncelere dinginlik ve incelik veren kitaptır. Kitap benzersizliği keşfe yarar. Gibi derlenmiş güzel sözlerle karşılaşırız. Ben insanları kitaba olan sevgisi ve okuduğu kitaba göre değerlendiririm. Bu günden itibaren kendimizi bir değerlendirmeye alalım. Örneğin 24 saatimizin bir özetini çıkaralım. Bu özetin içinde ne kadarını kitaba ve okumaya ayırıyoruz? En son okuduğumuz kitap nedir? Şimdiye dek kaç kitap okuduk? En son okuduğumuz kitabın adını ve yazarını hatırlayabiliyor muyuz? Bir yere giderken valizimizin eşyaları arasında kitap koyuyor muyuz?

 
Toplam blog
: 154
: 861
Kayıt tarihi
: 25.01.10
 
 

Rize nin Çamlıhemşin ilçesinde doğdum. 1969 yılında ilkokul,1972 yılında ortaokul,1975 yılınd..