Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mayıs '07

 
Kategori
Özel Lezzet Durakları
 

Kitabın yemekle soluklandığı nokta

Kitabın yemekle soluklandığı nokta
 

Bursa’nın surlarına doğru baktığınızda, hisarın gerisinde kalan, tarihi bir konak hemen ilginizi çekiyor. Saymakla bitmeyen basamakları bir çırpıda çıkıp, “Kitap Evi” tabelasıyla karşılaşıyorsunuz. Kapının tokmağını çevirip içeri girdiğinizde, mütevazi görüntüsü içinde, doyumsuz tatlara yolculuğunuz başlıyor.

Bursa’nın ve Ulucami’nin tüm güzelliklerini, gözler önüne seren “Kitap Evi” manzarasını tüm müşterilerine cömertçe sunuyor.

Yanmış, harap olmuş bir durumdyken onarılıp, cafe-restaurant eşliğinde sanat ve kültür evine dönüştürülmüş bu tarihi mekanda, katıldığınız çeşitli atölyelerin ve etkinliklerin içinde yüzyıllar öncesine gidiyorsunuz.

Yemeklere sıra geldiğinde ise damak zevkinize doğru sürükleniyorsunuz. İçinizi ısıtan müzikler eşliğinde, seçtiğiniz alkollü veya alkolsüz içeceklerle, cevizli spagettiden, körili bonfileye, seçenekler sürüp gidiyor. Topkapı pilicin aromatik tadı damağınızdayken, dumanı üzerinde frambuaz soslu irmik tatlısına hayır diyemiyorsunuz.

Özel bir günün yemeğini, dostlarınızla başbaşa, çatı katındaki şömineli odada yiyebilirsiniz. (Pazar günleri bahçedeki Brunch’ları da unutmamak gerekli.)

Yoksa sadece kitap okumaya mı geldiniz? Cafe'de rahat rahat oturup, ikram edilen tarçınlı kurabiyelerle içtiğiniz bergamut kokulu çay, sizi kendinize getiriyor.

Çocuğunuz mu var yanınızda? Dert etmeyin sakın, giriş katında çocuklar için ayrılmış kitap bölümünde çocuğunuzun asla canı sıkılmayacaktır.

Bu mekandan ayrıldığınızda, damağınızda kalan tatlarla birlikte, çalışanların güler yüzü aklınızdan hiç çıkmayacaktır.

 
Toplam blog
: 45
: 2610
Kayıt tarihi
: 22.06.06
 
 

Uzun yıllar insan kaynaklarında Ekonomist olarak çalistim. Bir sure Yaratici Yazarlik atölyesine dev..