Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Eylül '07

 
Kategori
Blog
 

Kitap çıkartalım mı??

Kitap çıkartalım mı??
 

Bir blog kitabı çıkarmanın tam zamanıdır bence. Bahsetmediğimiz bir konu değil, blog yazarlarının bir bölümü açık açık, bir bölümü biraz kısık sesle de olsa söylüyor ; "yazar olmak isitiyoruz" diye. Pazar günü gazetede mecramız hakkında çıkan haberi görünce daha etkili bir tanıtım projesi önermek geldi aklıma.

"MB'yi ayda 700,000 kişi ziyaret ediyor kitap yazsam kaç kişi okuyacak" yaklaşımınında kendisine göre haklı yanları vardır ama yazılanların eller tutulan bir kitaptan okunmanın zevkini kimse inkar edemez. Bu noktada MB platformu bir araya gelip bir sinerji yaratabilir. Hatta bunun zamanı belki de gelmiş ve geçmiştir. Sinerjiyle kastım şu oluyor, katılmak isteyen MB yazarlarının bir araya gelmesi ve birer yazı vermesiyle bir kitap oluşturulur. Bunun tahmini faydalarına gelirsek;

(i) platform daha iyi tanınmış olur. Milliyet'in bağlı bulunduğu Doğan Gurubu'nun hem yayın evi hem dağıtım şirketi hem de parekende marketleri var. Bu tarz bir yaklaşım gurup için çerez parasıdır. Ortaya çıkacak misal 90-100 seçme yazıdan oluşan kitap muhakkak ki çok iyi olacaktır. Burada 100'den çok fazla sayıda yazı okumuş birisiyim. Ne kadar yazabildiğim tartışılır ama okuduklarımın iyi olup olmadığını söyleyecek yetkinliğe sahip olduğumdan şüphem yok. Evet, 90-100 yazıdan oluşan bir kitap iyi bir kitap olur ve MB'yi daha büyük bir kitleye ulaştırır.

(ii) yazarlar daha iyi tanınmış olur. Kitabı okuyanlar beğendikleri yazarların blog sayfalarına ulaşmak isteyecektir. Bu durum hem siteye daha çok ziyaretçi çekecek hem de okunmak isteyeni daha büyük bir kitleye ulaştıracaktır.

Kitap işinin doğal sonucu olarak yeni kitaplarda yeralmak isteyen yeni şevkli yazarlarda sisteme katılmış olur. Çıkacak kitabın edebi değeri ve ticari geleceği garantili olduğundan devamı gelecektir. Zamanla ilgi gören yazarların bizzat kendileri kitap çıkarmak isteyebilir ve karşılarında hem bir muhatap hem de hazır okuyucu gurupları bulabilir.

Bugüne kadar bize kucak açmış Milliyet gurubunun lokomatifliğinde gelişecek bu projenin başarısı konusunda pek bir engel göremiyorum.

Bilemiyorum, acaba abartıyor muyum?

K.

 
Toplam blog
: 295
: 733
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Bugün ölseniz mesela, ya da hafifletelim biraz hadi, bu giriş çok karamsar oldu. Bugün ortadan kay..