Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ekim '11

 
Kategori
Kitap
 

Kitap-Elif

Kitap-Elif
 

KItap resmi Internetten alinmistir


KİTAP: ELİF
Geçen ay başladığım Elif’i nihayet bitirdim, Türkçe baskısının, kitapta geçen Türk kızı Hilal’in adını da on plana çıkararak iyi bir satış yaptığını tahmin ediyorum. Bu okuduğum beşinci Paulo Coelho kitabı sanıyorum. Yazar belli bir yas’a geldigindenmidir nedir iyice kendini öbür dünya işlerine adamış gibi görünüyor.


Kitap yazarın yakın bir arkadaşı ile arasında geçen konuşmalar ve biraz geleceği görme, hafif müneccimlik ekseninde başlıyor. Imza günleri ile yasadigi monotonluktan silkinme modundaki yazarımız Moskovadan başlayıp Sibirya da sona erecek uzun bir tren yolculuğuna çıkıyor,

Moskova’da kendisi ile tanışan ve yanindan yöresinden ayrılmayan Hilal ile yolları kesişiyor.
Hilal, küçüklüğünde taciz’e maruz kalmış, maestro seviyesinde keman çalan, ve kemanı ile dahi acılarını susturamamis birisi olarak karşımıza çıkıyor. Tren yolculuklarının henüz başlangıcında, iki vagon arasında bu dünyadan çıkıp kendilerince boyut değiştiriyorlar. Yazar daha önceki zamanlarda dünyaya farklı kişiler olarak geldiğini düşünüyor, ilginçtir daha önceki yaşamlarında bağlantılı olduğu kişilerle bu hayatında tekrar karşılaşıyor, tesadüf bu ya Hilal’de önceden yaşamış ve boş yere bir cadı avına kurban gitmiş bir zamanlar ve yazarımız o zaman ses çıkarmamış ya da çıkaramamış, şimdi af diliyor.


Kitabın satır aralarında, sos olarak birkaç bilge de görüyoruz, birisi çevirmeni olan yaşlı bir Tao Ustasi (arada guresiyorlar da), Baykal gölü kıyısında yaşayan bir Şaman ve yine kadınları yanlarına yaklastirmayan erkekler. Bir de ac gozlu Hilal’den killanan yayincilari var.


Yazarımız herşeye karşın eşine ihanet etmiyor ve Hilal ile aynı yatak da çıplak yatmasına rağmen hayır demeyi başarıyor, sanırım hidayete ermek böyle birşey olsa gerek. Şimdiki kitaplar artık şimdiki zamanı yazmıyorlar, önceden yaşanmış olduğu iddaasindaki yaşamlar daha çok ilgi çekiyor. işin ilginç kısmı benim (bizim) gibi okuyucular da yazar ismine göre bu tuzağa düşüp çok değerli zamanlarını ayırarak bu kitapları okuyoruz. Neden mi, bize bunlar sunuluyor da ondan! Eee tabi, geçmiş yasamlarda ki günahlar boynumuzda dururken bu zamanda nasıl yaşayacağız?

Hilal yazar’i affettigin de herşey bitiyor, çektiğiniz azaplari bir kenera bırakıp affettim diyorsunuz olup bitiyor, aç kaldınız, haksızlığa uğradınız, taciz’e uğradınız hiç sorun değil affedin gitsin. Üstelik affetmek için de iki vagonun arasında bir yerde boyut değiştirin.

Sanırım yakında Elif’e ulaşan arkadaşlar cogalacaktir. Umarım önceki zamanda insan olan biriyle karşılaşır da kaliteli bir yaşam sürersiniz.
 

5 Ekim 2011
Ali Sami

 
Toplam blog
: 45
: 453
Kayıt tarihi
: 24.12.10
 
 

Öncelikle merhaba. Bugün 24 Aralık 2010, ben de blog dünyasında yerimi aldım. Merhaba. Hepinize k..