Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Aralık '18

 
Kategori
Kültürler
 

Kitap Etkisi

Kitaplar okuduktan sonra unutulmadığı ve tamamen bir kullanma kılavuzu kullanılırken gösterilen özen gösterildiği takdirde etkili olabilir ama her kitap ne bizi ikna etmeye yeter ne de kitaplar yazıldıkları durumların değişmesi sebebiyle etkisi azalmış veya kullanım süresi, raf ömrü dolmuş olabilir ki bu da etkiyi azaltabilir.

Etkisi azalan kitap, azaltılan kitap, yanlış kitap veya kitaplar yerine ne yapsak da hem hayatta hem de gerçek yolda yürürken yanılmasak ve yolumuzdan sapmadan gerçek huzuru ve güveni yaşayabilsek de yanılmasak, yanılmasa genç nesiller herkes mutlu olsa diyoruz ama öyle bir dünya da anlaşılan yok ve yakın zamana kadar da olmayacak gibi görünüyor.

Yakın tarihimizde sağ-sol Alevi- Sünni daha önceki tarihlerde Ermeni-Türk,  Türk-Rum mücadelesi daha yetmez ilçeler arası mücadele, köyler arası sınır mücadelesi, iki kardeş arası miras kavgası, kavga bir türlü bitmek nedir bilmiyor.

Yakın tarihe ve gündelik hayata bakınca kavga ve mücadele hayatta sürekliliğini zaman zaman etkisini artıran zamanla kuluçkaya yatan hastalık gibi bir anda patlıyor. Hayat dönmeye devam ederken tek değişmez gerçek galiba mücadele ve savaşlar oluyor.

Kitaplar ise hiçbir şekilde ne kutsal kitaplar, ne tavsiyeler sorunların çözülmesine uzun vadede bir çözüm olamıyor olmuyor. Ne kutsal kitaplar, ne de el yazmaları veya soğuk bilgisayar çıktıları.  Çözmüyor insanın sorunlarını ve savaşlar  sınırlar boyu devam ederken, aynı bahçeyi paylaşan kimseler de savaşa kendi çapında iştirak ediyor.

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..