Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Haziran '16

     
    Kategori
    Kitap
     

    Kitap nasıl bastırılır?

    Kitap nasıl bastırılır?
     

    Yazar adaylarına tavsiyeler


    Son yıllarda insanların "benim de bir kitabım olsun" anlayışıyla başlattığı bu yazarlık sevdası, sektörün de hızlı bir şekilde büyümesine zemin hazırladı. Blog sayfalarından roman yazarlığına uzanan bu merak, her ay yüzlerce kitabın çıkmasına neden oldu. 

    Tabii bazı yazar adaylarının yayınevlerinden red cevabı alması, para karşılığı kitap bastıran yayınevlerinin türemesini neden oldu. Yayınevlerinin kitabınıza olumsuz eleştiri yapması yazdığınız dosyayı tabii ki kötü yapmaz, yayınevlerinden ve çevrenizden yazdığınız roman dosyası için tavsiyeler alın. İyi bir kitap mutlaka kendine bir yayınevi bulur. Öteden beri yayınevlerinin dosyaları okumadığı tartışılıp durur. Belki bu konuya net bir cevap veremeyiz fakat nobelli yazarların dahi geçmişte yayınevlerinde olumsuz yorumlar alması, sizin dosyanıza bakış açınızı belirleyecek kriter olmalı. 

    Roman yazmaya karar verdikten sonra kendinize bir editör bulmalısınız. Editör tavsiyesiyle beraber süreç daha da hızlanacaktır. Dosyayı yazdıktan sonra çalınmasından korkuyorsanız eğer bununla ilgili de türlü yöntemler bulunmakta. 

    "Yazdığım yazlar iyi mi?" sorusu aklınızı sürekli kurcalıyorsa ilk yapmanız gereken şey çeşitli edebiyat dergilerineyazınızı göndermek olabilir. Aklınızda roman yazmak var fakat nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız roman yazma üzerine çeşitli yazılmış kitaplar bulunmakta, onlardan yardım almak en akıllıca yöntemdir. Bunun dışında yine bir editörle anlaşarak romanınızın gidişatıyla ilgili olarak ondan yardım almak da süreci hızlandıracaktır.

    Tüm bu karmaşıklıkla ilgili olarak daha detaylı yazıları buradan aşama aşama paylaşmaya çalışacağım. Konuyla ilgili olarak biraz daha geniş bir makaleyi www.iyelik.com 'a yazdığım yazıdan okuyabilirsiniz.

    Makaleye ulaşmak için; http://www.iyelik.com/egitim/nasil-kitap-bastirilir-yazar-adaylarina-tavsiyeler-h1004.html

     
    Toplam blog
    : 1
    : 330
    Kayıt tarihi
    : 12.12.12
     
     

    Gazeteci / Yazar ..