Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Haziran '18

 
Kategori
Bilim
 

Kitap Tavsiyesi: Büyük Çekişmeler

Kitap Tavsiyesi: Büyük Çekişmeler
 

Zannediyor musunuz ki Bilim dünyasında tüm gelişmeler güllük gülistanlık bir ortamda, kavgasız gürültüsüz yapılıyor. İşin aslı hiç öyle değil. :

Mesela şu lise yıllarından İntegral’i hatırlarsınız. İntegral’in temelleri aynı yıllarda, eş zamanlı olarak hem İngiliz matematikçi, hepimizin çok iyi bildiği Newton hem de Alman matematikçi Leipniz tarafından atılıyor. Her ikisi de o dönemin bir problemine çözüm ararken, kendi tarzlarında İntegral’i geliştiriyorlar. Ondan sonra seyreyle Bilim Tarihi’nin en ünlü tartışmalarından birini. :

Büyük Çekişmeler kitabı, işte bunun gibi Bilim Tarihi’nden seçilmiş 10 tartışmayı masaya yatırıyor. Her tartışma, kendi içinde bir deniz derya, tartışmaya konu olan bilim insanlarını, o dönemin ortamını, düşünce biçimlerini, hangi probleme çözüm getirildiğini okuyorsunuz.

Yazar Hal Hellman, Bilim Tarihi’ni okutmak, tanıtmak için çok zekici bir yöntem bulmuş bence. Biraz da magazin tarafını içine dahil ederek Bilim’den bahsetmesi bence çok akıllıca. Her bir tartışmayı büyük bir merakla okuduğumu söylemeliyim. Keyifli okumalar.   

#haydiuretelim #altidansonrakitap

 
Toplam blog
: 14
: 225
Kayıt tarihi
: 10.05.14
 
 

Amatör bir matematikçi (lisans), amatör bir ekonomist (yüksek lisans), amatör bir tarihçi (doktor..