Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Haziran '09

 
Kategori
Eğitim
 

Kitap zamanı

Önümüzde ki günlerde öğrencilerimizin okulları sona eriyor. Bu eğitim ve öğretim dönemi adına okullarda zil çalmayacak, öğrenciler yaklaşık üç ay okullarda bulunmayacaklar.

Kimisi sınıfını doğrudan geçecek ve teşekkür, takdir belgesi almaya hak kazanacak.

Kimisi ortalama yükseltme imtihanına girecektir. Derslerinin son durumu çok önemlidir. Başarı için ders notları gelecek için önem arz ediyor..

Okul zamanı kurallara riayet eden, imtihanlara çalışanlar ve disiplin konusunda hassas olanlar ödüllerini alacaklar.

Kimisi de SBS ve ÖSS ye girecekler. SBS ye sınıflardan ikisi girdi. Buradan yola çıkarak öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve de en önemlisi velilerimize önerimiz olacaktır.

Öğrencilerimizin anlayacağı dille kitap okumayı devam ettirmeleri gerektiğini ve derslerini tekrar etmelerini vurgulamalıdırlar.

Öğrencilerimizin mutlaka yaz boyunca tatil rehavetiyle değil de, derslerle ilgilenmesini sağlamamız icap ediyor.

Öğretmen, öğrenci ve veliler aynı anlayışta olursa başarı daha kolay yakalanır. Birisi aksarsa, tezat oluşursa başarıyı yakalayamayız.

Tatilin değerlendirilmesi; okumayla, sosyal faaliyetlere katılmakla, oyunlarla, iyi arkadaşlıklarla geçirilmelidir. Gelecek dönemde sbs ye ve ÖSS ye girecekler için önümüzde ki üç ay fırsattır.

İmtihana girenler ve girecekler yönünden özellikle yaz günleri bulunmaz fırsattır. Çok gezen değil de, çok çalışanın kazandığını bilmeyenimiz yoktur. Çok gezenin kazandığını hiç duymadık.

Gençlerimize güzel şekilde örnek olursak o zaman sıkıntı yaşamayız. Öğrencilerimizin ders başarısı elbette çok önemlidir. Okulda görmüş olduğu ders ve konuları pekiştirme babından ve de sosyal hayatın bireyi olarak ciddi manada okuluna önem vermelidir. Öğretmenlerinin önerisini yerine getirmelidir.

Biliyoruz ki başlarının temeli çalışmaktır. Çalışmadan başarmak nasip olmaz kimseye, başarı çalışanın yanında olur. Az çalışmanın da, çok çalışmanın da mutlak karşılığını göreceğiz.

İnsanın dünya da ne kadar çok zamanını belli alana ayırırsa o alanda mutlak başarılı olur. Ben hayatımı kazanmak istiyorum diyen gençlerimiz geleceğinin temellerini sağlam atmalı ki, sonra ki hayatında mutlu, huzurlu, başarılı olsun.

İhmale gelmeyecek en önemli hususların başında konumuzla ilgili bilmemiz zorunlu olan alanda yazılan eserleri okuyarak yorumlamalıyız. Yorum gücünü geliştirmelidir.

Kuru okumak yerine zamanımızı anlamlandırarak okuyabilirsek bizden bahtiyarı yoktur. Önce çalışmalıyız. Başka arkadaşlarımız gölge de, denizde, piknikte, kumsal da vakit geçirirken kitabın başında olmak çok sıkıcı gelecektir.

Yaz sıcağında okumak ne kadar zorsa o kadar da faydasını görürüz.

Yazın okumak oldukça sıkıcıdır, yalnız kazanımı çoktur. Sayılı günler çabuk gelir geçer. Rahat zamanlarda çalışmalar yapanlar ileri de sıkıntı çekmezler. Paniklemezler, sıkıntıya girmezler.

Ders çalışma esnasında stres olur, stres olmalıdır ancak yıkıcı stres olmamalıdır.

Dersini zamanında çalışanlar, bunaltmaz, paniklemez. Kendine güvenerek hazırlanır. Öncelikle yaz günlerini hepimiz sadece tatil, eğlence zamanı olarak görmemeliyiz.

Bizler yaz günlerini de geleceğimiz için daha rahat yaşamak adına fırsat görürsek daha iyi olur.

Yaz mevsimi geldi işler gevşemeli demeden, hız kesmeden hayatımızın gelişme adına performansımızı arttırmalıyız.

Oyun oynanmalıdır, güneşten mahrum kalınmamalıdır. Ne çok, ne az olmalıdır. Ortalama zamana yaymalıyız. Her konuda tadında bırakmak şarttır.

 
Toplam blog
: 375
: 678
Kayıt tarihi
: 12.07.08
 
 

Mehmet Şener 1964 doğumluyum, Burdur-Gölhisar'da yaşıyorum. Doğum yerim Burdur/Atınyayla . Lisans..