Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mayıs '20

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

KİTAPLAR VE KİTAP BİLİNCİ

KİTAPLAR VE KİTAP BİLİNCİ

Kitapların bu hayatta bizlere en iyi dost olduğu bir gerçektir. Bazen evimizde, parklarda, deniz kenarında şezlonga uzanırken, güneşin doğuşunda bazen de hüzünlü olduğumuz zamanlarda, kötü geçen günün ardında, duygu yoğunluğunda bizlere her zaman dost olmuşlardır.

Kitap bizi bir ” Bilen” yaparMeslek hayatımızdaki başarı düzeyimizi yükseltir. Dünyaya bakış açımızı değiştirir. Toplumsal ilişkilerimizin kalitesini artırır. Bizler birey olarak en iyi dostlarımızı okuma alışkanlığı haline getirirsek aynı zamanda ülkede ki eğitim seviyesine, kültür seviyelerine de katkıda bulunmuş oluruz. Bugün okullarda sistem kitap okumaya ne kadar vakit ayırıyor acaba? Ya da bizler kendimize kitap okumak için ne kadar vakit ayırıyoruz? Bunun bir özeleştirisini hem ülkede ki eğitim sistemi hem de bizler kendimiz yapmalıyız. Bu bir öneri değil zorunluluktur. Bakınız yapılan araştırmaya göre ülkemizde ki kitap okuma oranı ‘’BİNDE BİR’’ dir. Bu son derece korkutucu bir durumdur. Aynı zamanda ülkemiz kitaba da para harcamıyorNorveç’te bir vatandaş yıllık ortalama 137, Almanya 122, dünyada ise 1,3 dolar harcanıyor. Türkiye’de 25 cent. Medeniyetimiz, inancımız okumayı, öğrenmeyi teşvik ve talep ediyorsa da gelin görün ki bizim bu durumu değiştirmemiz lazım.

Düzenlenen Kitap Fuarlarından yararlanalım veyahut buna benzer kitap organizasyon ve etkinliklerinde yer alalım. İnsanları bilinçlendirelim. Genç yaşlı çocuk demeden herkese kitap okumayı aşılıyalım, en iyi dostlarımızı onlara sevdirelim. Okuyun! Arkadaşlar okuyun. Metroda, metobüslerde otobüslerde, dolmuşlarda, kendi aracınızda 5 dakika bile olsa okumak için vaktinizi ayırın buna. Sizlerde burada okuduklarınızı duyduğunuz ve duyacağınız duyarlılığı başkalarınada aşılayın ki ben değil sen değil herkes kazansın. Hadi gelin hep birlikte okuyalım hep birlikte kazanalım kazandıralım…

 

EMRE KURUCU

 
Toplam blog
: 2
: 50
Kayıt tarihi
: 26.05.20
 
 

- Genç Yorumcu - ..