Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

1983 İstanbul doğumluyum. Maltepe Kadir Has Anadolu Lisesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünde eğitim gördüm. Altın Bilek Yayınları'nın kurucusu ve yayın yönetmeniyim. Umut, Kadın ve Kristal Gül adlı bir romanım, Affettuoso adlı bir öykü kitabım ve Zerre adlı bir şiir kitabım var.

 
 

Yazdığım Kategoriler

 
Korsana karşıyız ama...

Hayır, yazdıklarımdan %65'in sadece yazara gittiğini çıkartmak olanaksız ama gene de olmuşsa düzeltelim. Bu %65 yazara telif, devlete vergi, grafikere ücret, editöre ücret, redaktöre ücret, dağıtım maliyetleri, yayınevi gider payı vs gibi entellektüel ve operasyonel giderler ile kitap çeviri ise çevirmen telifi, ajans komisyonu gibi başka değişkenler ve bandrol gibi diğer bir takım masraf için kitap başına düşen tutarı belirtiyor ve kitabın asıl yüklü maliyetini bunlar oluşturuyor. Valorizasyon, stopajlar, fon ve damga kesintileri filan da cabası tabii... Bunu da yayınlarsanız sevinirim.

29 Eylül 2010 23:10
Korsana karşıyız ama...

Sebebi çok kısaca şu: Bir kitabın toplam maliyetinin sadece %30-35 kadar bir tutarı kağıt ve matbaa gideridir. %65 kısmı kitabın entellektüel ve emek maliyetleridir ki bu maliyetler korsanda yoktur. Bir de korsan düşük kaliteli kağıt ve ilkel bir matbaa teknolojisi kullanıyorlar, daha ucuz ve sağlıksızdır. Dolayısıyla aslında yayıevinin sadece matbaa ve kağıt maliyetine, korsancılar kitap satabiliyorlar. Mevzuu budur.

29 Eylül 2010 13:16
Korsana karşıyız ama...

Evet maaşa vurunca belki ama o kadar bir maaşa göre zaten 85 kuruşa alınan ekmek de pahalı, 50 kuruşluk bir şişe su da... Dahası buna pahalılık değil de dar gelirlilik deriz; ama çözümü korsan kitap almak da değildir; gelir arttırıcı önlemlerdir...

28 Eylül 2010 22:49
 
Toplam blog
: 15
: 584
Kayıt tarihi
: 24.01.09