Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

mavi yelken (ESEN ÖZDUR)

http://blog.milliyet.com.tr/esenozdur

10 Eylül '07

 
Kategori
Ramazan
 

Kıtlık var herhalde

Kıtlık var herhalde
 

Hafta sonu dışardan eve doğru gelirken markete girip soğuk birşey alayım dedim.Sen misin markete giren. Hadi çık bakalım çıkabilirsen. Adeta bir kıtlık başlamış sanki.

Sepetlerini tıka basa dolduranlar. Poşetlerini taşımak için eziyet çekenler.Raflar desen bomboş. Kasadaki kuyrukları hiç sormayın. Buda nedir ramazan mı geldi yoksa kıtlık mı başladı acaba?

Sanki ramazan boyunca bir defa alışveriş yapma hakkımız var gibi alışveriş zevkini eziyete çevirenler.Tabiki çok hayırlı, insana huzur ve mutluluk veren bir aydayız tabiki küçük telaşlar heycanlar olacak ama lütfen bunu abartmayalım.
Televizyonda halkımız devemlı herşey çok pahalı diye konuşuyor tabiki böyle kıtlık var gibi alışveriş yaparsak satıcılarda bunu fiyatlarına yansıtacaktır.

Diğer zamanlar açmı yaşıyoruz sanki ramazan gelince dolaplarımızı tıka basa dolduruyoruz, daha sonra çok olduğundan dolayı yenmeyen bozulan gıdaları hadi çöpe.

Alışveriş yaparken devletimizi, bütçemizi, alışveriş yapamayan zavallı insanlarımızıda düşünelim.
Dolaplarımızı tepeleme doldururken dolapları boş olan insanlarımızıda düşünelim ve bir poşetimizide o insanların boş olan dolaplarına yerleştirelim.O dolaplar dolunca, yüzlerdeki tebessümüde çoğaltabiliyorsak işte o zaman en güzel orucu tutmuş oluruz.

SAYGI VE SEVGİ ÇERÇEVESİ İÇİNDE TÜM MÜSLÜMAN ALEMİNE ''HAYIRLI RAMAZANLAR''
 
Toplam blog
: 146
: 1810
Kayıt tarihi
: 28.08.07
 
 

1983 yılının 15 nisan sabahında açmışım gözlerimi dünyaya, nerde nasıl yaşayacağımı hiç bilmeden.Yıl..