Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Kasım '10

 
Kategori
Magazin
 

Kıvanç Tatlıtuğ, medyatik ünlü izlenme oranları

Kıvanç Tatlıtuğ, medyatik ünlü izlenme oranları
 

En medyatik ünlü listesi nasıl değişiyor ve nasıl belirleniyor?


İstatitikler ve genel anlamda rakamlar hayatımızın değişmez bir parçası. İstatistiki veriler ise birçok bilgiyi ve dağılmış durumdaki rakamları ve bilgileri özetleyen ve anlaşılabilir kılan sonuçları ifade etmektedir. Ülkemizde halkımızın çok fazla televizyon izlediği düşünülürse televizyonlardaki gündemi yaratan sanatçılar ve ünlülerde her zaman ilgi odağı olmaktadır. Sanatçının her yaptığı gündem olabilmekte ya da bir sanatçı kurduğu bir cümle ile gündeme bomba gibi düşmekte ve günlerce medyada tartışılabilmektedir. Örneğin sevilen TV dizilerinden Ezel’ dizisine Kıvanç Tatlıtuğ’un konuk olarak girmesi dizinin zaten yüksek olan izlenme oranlarının tavan yapmasına neden olmuş ve diziyi izlemeyen milyonlarca genç kız konuyu anlamasalar da Kıvanç Tatlıtuğ dizide oynuyor diye diziyi izlemeye başlamışlardır. Dizide 8 karakterini canlandıran Kıvanç Tatlıtuğ’un rol gereği ölmesinden sonra, diziyi izleyen geçici hayran kesimi diziyi izlemeyi bırakmış ama dizinin genelde yüksek olan izlenme oranı az da olsa artmıştır.

Eylül ayında izlenme oranı yüksek olan isimler arasında yer alan Fazıl Say yaptığı popüler kültürü tahrik edici konuşmalarla izlenme oranını artırmış, Aşk’ı Memnu’da zengin iş adamının genç karısı rolünü oynayan Beren Saat ise yeni dizisi Fatmagül’ün Suçu Ne’de oynamasıyla izlenme oranını artırmıştır.

Özetle ülkemizde medyada ünlülerin izlenme oranları başlangıçta çoğu zaman popüler kültürün de etkisiyle başarılarından ziyade sözleriyle ön plana çıkmasına rağmen geçen zaman içinde yaptıkları daha ön plana geçebilmektedir. Fazıl Say örneğinde olduğu gibi ise yaptıklarını ve başarılarını biz hariç tüm dünya bilmesine rağmen söyledikleriyle ters tepkiler alıp sözleriyle medyanın gündemine olumsuz anlamda gelebilmektedir.

Ünlü kelimesiyle başarı kelimesini birleştirmeyi başarabilen insanlar gerçekten başarılı olmuş insanlardır.

Konunun ayrıntıları ekte verilmiştir;

Medya Takip Merkezi’nin (MTM), magazin ve eğlence dünyasının en popüler isimlerini belirlediği aylık medya araştırması sonuçlandı. Ekim ayı raporunun sonuçlarına göre, “en medyatik ünlüler” listesinde bu ay çarpıcı iniş-çıkışlar var…

MTM Medya Takip Merkezi’nin, gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitelerinde yayınlanan her haberi tek tek inceleyerek oluşturduğu “Türkiye’nin en medyatik ünlüleri” araştırmasının Ekim ayı sonuçları açıklandı. Buna göre, bu ayın en çok konuşulan ismi, Ezel dizisindeki konuk oyunculuğu ile tüm dikkatleri üzerine çekerek sürpriz bir çıkış yakalayan Kıvanç Tatlıtuğ oldu.

Yıllardır Türkiye’nin en popüler isimleri listesinde üst sıralarda yer alan İbrahim Tatlıses’in listeye hiç girememesi, Sezen Aksu ve Hülya Avşar’ın reytinginde ise önemli bir düşüş olması, araştırmanın öne çıkan detayları arasında kayda geçti.

AYIN EN POPÜLER İSMİ: KIVANÇ TATLITUĞ

Aşk-ı Memnu dizisiyle ününe ün katan Kıvanç Tatlıtuğ, Ezel dizisinin Ekim ayındaki bölümlerine konuk oyuncu olması dolayısıyla, medyanın yakın ilgisiyle karşılaştı. Türkiye’nin en beğenilen iki erkeği Kıvanç Tatlıtuğ ve Kenan İmirzalıoğlu’nu bir araya getiren dizi, medyada ve köşe yazarları arasında “reyting için her yol mübah mıdır?” tartışmasını da alevlendirdi. Medyanın yakın takibinde olan Tatlıtuğ, Beren Saat ile katıldığı bir eğlencede samimi görüntüler vermesiyle de sıkça konuşuldu. Son dönemlerin en popüler yüzlerinden biri olan yakışıklı oyuncu, Ekim ayında gazete, dergi, TV kanalı ve haber sitelerinde toplam 1.461 haberde yansıma bularak, “en medyatik ünlüler” listesinde zirveye yerleşti.

GÜLBEN ERGEN BU KEZ SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ İLE GÜNDEMDE…

MTM’nin aynı araştırma raporuna göre; Ekim ayının en çok konuşulan ikinci ünlü ismi Gülben Ergen oldu. Ünlü sanatçının önderliğinde hayata geçen “Çocuklar Gülsün Diye” kampanyası ve bu kapsamda yapılan okul açılışları, magazin basının ilgi odağı oldu. Ünlü sanatçı, Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu’na katılamamasıyla da dikkatleri üzerine çekti.

Ay boyunca medyada bin 295 haber ile yer alan Ergen’e olan ilgi, önceki aya oranla iki katın üzerinde artış gösterdi.

Ayın en çok konuşulan üçüncü ismi ise, “Fatmagül’ün Suçu Ne?” adlı dizide canlandırdığı karakterle mercek altına alınan Beren Saat oldu. Sevgilisinden ayrıldığına ilişkin haberlerle de dikkatleri üzerine çeken güzel oyuncu, ay boyunca 1. 223 habere konu edildi.

SEZEN AKSU’YA İLGİ DÜŞTÜ…

MTM’nin yaptığı aynı araştırma raporuna göre; sağlık sorunu ile gündeme gelen ve sevenlerini korkutan ünlü sanatçı Sezen Aksu, geçtiğimiz ayın en çok konuşulan dördüncü ismi oldu. Sevilen sanatçının haber sayısında yüzde 62 oranında düşüş yaşanması ise, ayın dikkat çeken magazin gelişmesiydi.

“EN MEDYATİK ÜNLÜLER” LİSTESİNDE SÜRPRİZ BİR İSİM: MÜJDAT GEZEN

Eğlence ve sanat dünyasının en popüler isimlerinin belirlendiği araştırmanın sonucuna göre, sürpriz bir yükseliş göstererek “Top 10” listesine yerleşen Müjdat Gezen, listenin yeni isimlerinden oldu. 47. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde ödül alması, Muzurevi tiyatro oyununun Müjdat Gezen Tiyatrosu'nda sahnelenmesi ve Deniz Baykal’ın, Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde yer alan Atatürk heykeli açılışına katılması, ünlü sanatçıya olan ilgiyi arttıran önemli konu başlıklarıydı. Haber sayısında yüzde 97’ye yakın artış yaşanan Müjdat Gezen, ay boyunca 813 haber ve yazıda yer aldı.

 
Toplam blog
: 537
: 1884
Kayıt tarihi
: 10.06.10
 
 

Gündemi ve olayları yakından takip etmeye çalışıyorum. Sinema, kitaplar, spor, doğa, siyaset, miz..