Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Klinik Psikolog Nurcan Arslan Kanber

http://blog.milliyet.com.tr/nurcanarslan

04 Mart '13

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Kivili yaşam

Kivili yaşam
 

Kiviyi hem tüketmek, hem de cilde maske olarak sürmek çok faydalı!


A, C, B1 ve B2 vitaminleri açısından zengin bir meyve olan kivi fosfor, demir, kalsiyum gibi mineraller ve protein içerir. Kivide potasyum ve magnezyum oranı yüksektir. Mineral , antioksidan ve lif içeriği ile besleyici değeri yüksek bir besin olan kivinin bir tanesi ile günlük A ve C vitamini ihtiyacı karşılanabilir. Flavonoidler açısından zengindir. Vücudumuzda üretilen veya dışarıdan gelen serbest radikallerin, oksitlendirici, yaşlandırıcı zararlarını engelleyen güçlü bir antioksidan olan flavonoidler cilde de iyi gelmektedir.

Kivi birçok rahatsızlığın tedavisinde faydalıdır. Bağırsakların çalıştırılması, kabızlığın önlenmesi, nezle, grip, soğuk algınlığı, kansızlık ve mide rahatsızlığına iyi gelir. Nefes açıcı özelliği sayesinde astım hastaları için faydalıdır. Yaşlanmanın ciltteki belirtilerini azaltır.

Uzmanlar kan basıncını dengeleyen  bu mucizevi meyvenin aynı zamanda tansiyonu ve kandaki kolesterol oranını düşürdüğünü söylemektedir. Yapılan bazı araştırmalarda günde iki kivi tüketmenin vücutta iyi kolesterol (HDL) seviyesini arttırdığı, özellikle aspirinin yan etkisine maruz kalan kalp hastaları için kivinin yararının büyük olduğu ortaya konmuştur. İçeriğinde bulunan inositol maddesi sayesinde kivinin stresi azalttığı, depresyona iyi geldiği; diyabet ve şeker hastalarının şeker oranını düzenlemede pozitif yönde etkili olduğu saptanmıştır.

Kivi içerdiği C vitamini, flavonoidler ve çeşitli mineraller sayesinde tedavi edici, yenileyici bir cilt maskesi olarak da uygulanabilir. Kivi maskesi şu şekilde hazırlanır:

Yarım ya da tam kivi ezilerek birkaç damla zeytinyağı ile karıştırılır ve cilde sürülüp 20 dakika kadar bekletilir. Sonrasında maske ılık suyla yıkanır. Kivi sayesinde nemli, ışıl ışıl, canlı, yenilenmiş bir cilde kavuşabilirsiniz.

 
Toplam blog
: 69
: 3739
Kayıt tarihi
: 23.08.12
 
 

Anadolu Üniversitesi'nde lisans eğitimini tamamladıktan sonra, İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde Kl..