Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '08

 
Kategori
Güncel
 

Kıyafet özgürlüğünü yasaklayanlar haksızlık yapıyorlar

Özgürlük karşıtlarına Atatürk'ün vecizesiyle cevap: Hürriyet olmayan bir memlekette ölüm ve izmihlal vardır!

Anayasa değişikliğinin onaylanmasının ardından bazı rektörlerin türbanlı öÖğrencileri üniversitelere almamalarına tepkiler büyüyor.
Çok sayıdaki rektörün üniversitelerdeki kılık kıyafet yönetmeliği ile ilgili olan 17. maddenin arkasına sığınarak yasağı devam ettirmelerine bir tepki de Samsun Yazarlar Eğitim ve Kültür Derneği'nden geldi. Dernek Başkanı Ahmet Seven, türbanlı öğrencileri üniversiteye almayan rektörlere Atatürk'ün "Hürriyet olamayan bir memlekette izmihlal (yıkılma, çökme) vardır" şeklindeki tarihi sözünü hatırlattı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kişilerin keyfi uygulamalarına göre değil, hukuk kuralları çerçevesinde yönetildiğini ifade eden Seven, rektörlere bu tutumlarından vazgeçmelerini önerdi.

Ülke gündemini uzun süredir meşgul eden üniversitelerdeki türban sorunu, anayasa değişikliği ile çözüldü derken, bazı rektörlerin tutumu yüzünden gerilim sürüyor. Sorunun çözülememesine rektörlerin sebep olduğunu ifade eden Ahmet Seven, rektörlerin bu tutumunun AB'ye girmeye hazırlanan Türkiye'ye yakışmadığını söyledi. Kıyafeti kişi hak ve özgürlükleri çerçevesinde değerlendirdiklerini bildiren Seven, "Kişinin kıyafetinden dolayı onurunun kırılmasına neden olanları çağ dışı olarak görüyorum. Bu olayı türban meselesinin dışında, tamemen düşünce zihniyetine karşı yapılan bir davranış olarak tanımlıyorum. Türkiye, rektörlerin şahsi kanaatlerine göre idare edilen bir ülke değildir. Bu anlamda daha fazla kamplaşmalara meydan vermeden mesele çözüme kavuşturulmalıdır." dedi.

Savaş yıllarında başörtülü kadınların cephelere mermi taşıdığını, üniversiteler kurulurken 7'den 70'e herkesin alın teri döktüğünü, rektörlerin unutmaması gerektiğini bildiren Samsun Yazarlar Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Seven, "Buralardan maaş alan rektörler ve öğretim üyeleri, milletin hak ve onurunu dikkate almalıdır. Kıyafete karşı yapılan tavır, şehitlerimizin kemiklerini sızlatmaktadır. Atatürk'ün 'Hürriyet olmayan bir memlekette izmihlal vardır' sözünü rektörler unutmamalıdır." ifadelerini kullandı.


 
Toplam blog
: 574
: 922
Kayıt tarihi
: 09.08.06
 
 

Samsun Yazarlar Derneği (Kurucu) Başkanı. 12 kitabı neşredildi. Türk Güreşinin Sembol ismi Yaşar ..