Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ocak '13

 
Kategori
Siyaset
 

Kıyamet alameti mi, kapitalis sistem mi?

Kıyamet alameti mi, kapitalis sistem mi?
 

Kıyametin kopacağı, kıyamet sonrasndaı cennet ve cehennemin oluşacağı, her insanın Allah'ın huzuruna çıkacağı, sorgulanacağı, günahları olanların cehennemde yanacağı, günahsız kullar ise cennete gideceğine üç büyük dine mensup dünyadaki tüm insanlar inanır.

Yinebütün din inanışlarında olduğu gibi İslam inanaşa göre kıyamet kopmadan önce dünyada kıyamet alametlerinin görüleceği şeklindedir.

Dedelerimizden öğrendiğimiz din bilgilerimize göre kıyamet öncesi yüksek binaların çoğalacağı, zinaların artacağı, hecüc-mecüc oluşacağı (ne demek olduğunu o yıllarda da anlamamıştım), İsa Peygamberin gökten ineceği, gece ve gündüzün eşit olacağı şeklindedir..

Merhum İlkokul öğretmenim Besim bey kırk yıl önce; 'öyle günler yaşayacağız ki, dostlar düşman, düşmanlar barışacak dost olacaklar' dediğinde gülüyorduk hep beraber sıra arkadaşarımızla. Henüz on yaşlarındaydık.

Besim öğretmenim o sözleri, kıyamet alametlerinden mi yoksa materyalist felsefe öngörüsünden yola çıkarak mı söylemişti o yıllarda anlayamıyorduk sınıf olarak..

Neyse, konu nereden nereye geldi..

Kıyamet alametlerinden söz ediyorduk değil mi?

Hecüc-mecüc, zina, bina, gece-gündüz alametleri ötede dursun. Bugün yaşadığımız en büyük kıyamet alametlerinden biri Öcalan'ın ev hapsi ve sonrasında serbest kalabileceği konuşmalarıdır.

Vatandaş olarak sorma ihtiyacını hissediyorum.

Bu nasıl iş?

Güney Doğu'da terörle savaşan Generaller içeride yatmakta, ellibin insanın ölümüne neden olan cani lüks villaya, ev hapsine dönüştürülerek ardından serbest bırakılacak!

Bu, kıyamet alameti değildir de nedir?

Yoksa, kıyamet alameti değil de merhum öğretmenimin demek istediği şeylerden biri midir?

Terör örgütünün kurucusu da, sonlandırmak isteyenin de Washington olduğunun altını çizelim bir kez daha..

Sistemin, dolayisi ile emperyal gücün yani sermaye odaklı yönetim biçimi ile dünyayı yöneten onbeş bilemediniz yirmi, dolar milyarderllerin tek hedefi; daha çok tüketim, daha daha çok tüketim, daha fazla reklam. İhtiyacınız olmasa bile alışveriş tutkunu haline dönüştürmek. Çok kazanmak. Daha daha çok kazanmak!

80 sonrasında Washington'un dizayn etmiş olduğu sistem bu sistemdir. Terör ortamını oluşturmak, nemalanmak, dolayısı ile gayri meşru zenginler üretmek, gayri meşru yollarla elde edilen kazançların yatırımlara dönüştürülmesine kapı aralamak ve daha çok daha çok kazanma sistemidir.

Sistem, terör ile barışmak zorundadır şekilde görüldüğü gibi daha sonra farklı bir sistem ile daha çok nemalanmak için..

Onu bunu bırakın eses kıyamet alameti yrmibirinci yüzyılda açlıktan ölen çocukların görüntüleridir..

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..