Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Eylül '12

 
Kategori
İnançlar
 

Kıyamet alametlerinden birinin de "yazarların çoğalması" olduğunu biliyor muydunuz?

Kıyamet alametlerinden birinin de "yazarların çoğalması" olduğunu biliyor muydunuz?
 

Evet, yazarların çoğalması da bir kıyamet alametidir. Kıyamet alametleri ile ilgili tüm kaynaklarda geçer. Tabii ki eski kaynaklar bunu "katiplerin çoğalması" olarak verir.(Araştırmak için bugün 14. doğum gününü kutlayan google'a başvurmanız yeterlidir)

Şu son yıllara gelmeden önce biz de "katiplerin çoğalması" nın ne anlama geldiğini pek kavrayamıyorduk, tıpkı eski zaman insanları gibi...Kuşkusuz eski insanlar, bunu "yazıcılar" olarak anlamışlardır ve belki de devlet dairelerinde katiplerin artmasını bir kıyamet alameti olarak değerlendirmişlerdir.

Arapça asıllı bir kelime olan "katip'i ister yazıcı olarak çevirelim, ister yazar olarak çevirelim sonuçta, kıyamet alametlerinden birinin daha gerçekleşmekte olduğunu açıkça gözlemliyoruz.

Şu günümüzün internet dünyasına bir bakalım: Dijital gazeteler, haber siteleri, bloglar, twitter, facebook...Bütün bunlar önünde bir bilgisayar olan herkesi "yazar" yapmadı mı?

Herkes yazıyor...Twitter'da, Facebook'ta, blog sitelerinde...herkes her şeyi yazıyor...

Yazarlar (yazanlar, yazıcılar) öylesine çoğaldı ki, klasik anlamıyla kağıt malzemeye yazanların esamesi okunmaz oldu. Çok yakında her basılı yayın dijital olacağından kağıtın tamamen ortadan kalkacağı da bir gerçek. Belki de yakın zamanda yazarlar değil "yazmayanlar" parmakla gösterilecek...

"Bir gün herkes ünlü olacak" diyen Amerikalı yazar da bunu mu söyleme istedi acaba?

Şu tabletlere, İ-Phon lara bakın...Nerde olursanız olun, elinizin altında bir klavye var ve siz her anınızı yazıp birileriyle paylaşabiliyorsunuz.

Ve böylece bir Kıyamet alameti daha tüm açıklığı ile gerçek oluyor. Buna "yaza yaza kıyameti getirmek" desek doğru olmaz mı!

Geriye kaç adım kaldı yalnız Allah bilir ama kıyamete bir adım daha yaklaştığımıza hiç şüphe yok...

Allah imandan ayırmasın!

 

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..