Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Haziran '11

 
Kategori
Sinema
 

Kıyamet Gecesi Yorumları

Kıyamet Gecesi Yorumları
 

Film Afişi


Dünyanın sonu yakın. Maya takviminin sonu 21 Aralık 2012. Kıyametin kopacağı zamanı böylece netleştirdikten sonra sıra kıyamet kopunca neler olacağına geliyor. Kıyamet Gecesi isimli film ise işte buna açıklık getiriyor.  

Işıklar bir sönecek pir sönecek. Karanlık adım adım aydınlığı yiyecek, ardından bitirecek; insanları da. Değil mi ki insanlık yaşamak için aydınlığa muhtaç. İnsanlar sinema salonlarından, ameliyat masalarından, evlerden, iş yerlerinden, dünya üzerinden bir anda yok olacak. Geride bir tek gölgelerini ve fısıltılarını bırakacaklar.  

Gölge insandan korkacaksın, sahiciliğini kaybetmiş kişi artık fikrini, duygularını, insaniyetini de kaybetmiştir çünkü. Geriye kalan üç-beş kişi olabildiğince aydınlıkta ve ışıkta kalarak gölgelerden ve fısıltılardan kendilerini korumaya ve hayatta kalmaya çabalarlar. Oysa bilirsiniz günümüzde gölgeler ve fısıltılar her yerde... Bize kalan en azından kendimizi olabildiğince -miktarda ve sürede- aydınlıkta tutmaya çalışmak. Sorgulamak bir de, niye hayattayım?  

Tıpkı metaforik anlamda düşünmeye değer bir çok-katmanlık içeren ama bir korku filmi ya da 'iyi' bir film olarak bir iddiası olamayacak bu filmdeki kişiler gibi...  

İsim: Kıyamet Gecesi (Vanishing on 7th Street)  

Yönetmen: Brad Anderson  

Senaryo: Anthony Jaswinski  

Tür: Gerilim 

Yapım: 2010, ABD, 91 dk (Vizyonda)    

 

 

 
Toplam blog
: 132
: 3374
Kayıt tarihi
: 09.08.06
 
 

Odtü mezunu; edebiyat ve sinema düşkünü biriyim. AFSAD’ta fotoğraf, Sinematek’te film yapımı üzer..