Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Nisan '08

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Kıyamet gününe hazırlıklı olmak

Bu kıyamet ekonomik içerikli…

Bütün ciddi araştırmacılar ve ekonomistler, ABD ekonomisinin çöküşe gittiğinde birleşmektedir. Kafaoğlu, bunu 2010’larda tahmin ettiğini, ama tahmininde üç yıl yanıldığını, çöküşün işaretlerinin geçen yıl görülmeye başlandığını yazmıştır. Dahası da var: Kapitalist sistemin çöküşünün cayırtıları da duyulmaktadır.

ABD ekonomisindeki tüketim çılgınlığı “lüks ve özel tüketim alışkanlığı”na dayanır ve dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş bir “şımarıklık”tır. Amerikalı ürettiğinden çok fazla tüketen bir mirasyedinin görgüsüzlüğü ile hareket eden bir yaratıktır.

ESAS DEPREM

DAHA İLERDE, 6 AY SONRA

Kaliforniya’da yaşayan Mehmet İlk, ilk elden gözlemle, Amerikan ekonomisindeki depremin şimdilik öncülerinin yaşandığını, hem FED Başkanının hem de Buş’un Amerikalıları uyaran konuşmalarına da yansıdığını belirttiği gibi, esas depremin henüz daha ileride olduğunu belirtmektedir.

Çok uzakta olmayan büyük depremin çapı konusunda rivayetler dudak uçurtacak cinsten doğrusu. Bu depremin “ABD finansal sistemi açısından 400 milyar dolarla 1 trilyon dolar arasında” değişeceği söylenmektedir. Bu kadar büyük bir miktarı hangi finansal sistem karşılayabilir?

KIYAMETTEN TÜRKİYE

HÜKÜMETİNİN HABERİ BİLE YOK!

Ekonomik kıyamet dediğimiz kapitalizmin kronik krizini herkes kavradı ama bir bizimkilerin kafası henüz basmadı. Zira hala “babalar gibi satışa” devam ediyorlar.

Kıyametin ciddiyetinin dünya tarafından nasıl algılandığının göstergesi olarak tüm zamanların güvenli limanı olan altının son zamanlarda dünya çapında doların yerine aday olması dikkat çekicidir. Uluslar arası piyasalarda, dolar epeydir yerlerde sürünmekte, imparatorluk tahtı çatırdamaktadır. Bunun yerini altının alması çok büyük olasılıktır. 1030 dolar/ons’la altın, tarihinin en yüksek fiyatına oturmuştur. Dünya piyasalarının gelecek yılki altın fiyat tahmini ise 2400 dolar/onstur.

Şimdi bizimkilerin kulağına küpe olması kabilinden, Mehmet İlk’in Amerikan’ın kıyamete nasıl hazırlık yaptığının öykülerine geçelim.

“Çeşitli araştırmacılara ve teorisyenlere göre, kapitalizmin çöküşü önümüzdeki 6 ay içinde giderek çok daha derinlere gidecek ve artçı şokları bile 6, 5–7 şiddetindeki büyük deprem fırtınaları gibi dalga dalga ilerleyecektir.”

ABD 3 YILDIR

KIYAMETE HAZIRLIK YAPMAKTADIR

ABD üç yıldır bu kıyamete kendini ve ekonomisini hazırlamıştır.

Tahıl stoklarını ve petrol varlıklarını olağanüstü miktarlarda artırmıştır.

Hukuk sistemini, kıyamet gününde patlak verebilecek toplumsal olaylarla baş edebilecek şekilde yeniden ayarlamış, yasalarını ona uygun hale getirmiştir.

“Ulusal sığınakları”nı tanzim etmiştir.

Yani çok yakın bir gelecekteki büyük depremin yaratacağı tsunami dalgalarına karşı ABD’yi ayakta tutabileceğine inandığı ne varsa hepsini yerine getirmeye çalışmıştır.

Şimdi şapkamızı elimize alıp düşünelim.

HER ALANDA

ATATÜRK’E DÖNMEK EN İYİSİ

Bu ülke ve bu millet, geçmişte, örneğin 1929 dünya krizinde, o yoksulluğun o yokluklar deryasında, Atatürk’ün sayesinde kamucu yöntemlerle baş edebilmiştir. Geçmişten ders almak gerekmektedir. Ancak tarih bilincini yitirmiş bir iktidarın ülkenin her şeyini satılığa çıkardığı, Başbakanlık koltuğunda oturan şahsın dünyada “ülkesini pazarlama görevi” ile dolaştığını ifade ettiği koşullarda ne yazık ki, yurdumuzun ayak tapırtıları duyulan kıyamete hazırlanmayı bir kenara bırakalım, onu gördüğü bile meçhuldür.

Dünyada kapitalizmin merkezlerinde, dağın arkasını gören yetkililerinden bile kamucu-devletçi yöntemler çağrısı yapılmaktadır.

Büyük kıyamet dünyaya ve Türkiye’ye gitgide yaklaşmakta, Türkiye’yi yönetenler ulusalcıların teröristliğini kanıtlamakla ve Türkiye’nin altını oymakla meşguller.

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..