Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Haziran '09

 
Kategori
İnançlar
 

Kıyamet'in alametleri-1

Kıyamet'in alametleri-1
 

Kıyamet ne zaman kopacak?  

Herkesin merak ettiği, ama cevabını sadece Allah’ın bildiği bir soru…

Kıyametin ne zaman kopacağı tam olarak bilinmese de alametleri Kuran’da belirtilmiştir.

Kıyamet’in büyük ve küçük alametleri varmış.  

Küçük alametlerinin çoğunun gerçekleştiğini söyleyebilir miyiz? 

Ama önce Kıyametin Büyük Alametleri’ne bir bakalım; 

* MEHDİ GELECEKMİŞ: Mehdî’nin başı hizasında bir bulut olacakmış. Buluttan bir melek "Bu Mehdîdir, sözünü dinleyin" diyecekmiş.(Bir ara birileri işaret veriyordu) 

* DECCAL GELECEKMİŞ: Deccâl yalancı bir kişi olacakmış. İslam dinini kötülüğe sevk etmek isteyecekmiş. Tanrı olduğunu söyleyecekmiş. Onun Tanrı olduğuna inananın imanı gidecekmiş. Sakın bu tip insanlara inanmayın! Şimdide kendisini yarı tanrılaştırmış, yalancı insanlar piyasada dolaşıyor! Deccal'in sağ gözü kör olacakmış. İki gözünün ortasında “kafir” yazacakmış. Çocuğu yokmuş. Medine’ye ve Mekke’ye giremezmiş.(Peşine hafiyeler mi takacağız) Ortaya çıktıktan sonra yeryüzünde 40 gün kalacak bu süre zarfında bazı olağanüstü olaylar gösterecekmiş 

*HZ. İSA’NIN YERYÜZÜNE İNMESİ: Kıyamet kopmadan önce Hazreti İsa yeryüzüne inecekmiş. Hıristiyanları İslâm'a davet edecek ve Deccâl’i öldürecekmiş.  

*- DABBET-ÜL ARZ ÇIKACAKMIŞ: Kıyamet’ten önce çıkacağı bildirilen yaratıkmış. Kelime anlamı "yer hayvanı" demekmiş. Bu hususta birçok hadis-i şerif vardır. Biri şöyle: “Dâbbet-ül-arz, mü'mine âsa ile dokunur, alnına “Bu Cennetlik" yazılır, yüzü nurlanırmış. Kâfire vurunca, "Cehennemlik" diye yazılır, yüzü simsiyah olurmuş! 

* YE'CÜC VE ME’CÜC ÇIKACAKMIŞ: Kıyametin vukuundan önce çıkarak "yeryüzünde bozgunculuk yapacak" olan asılları ve soyları belirsiz iki insan topluluğuymuş Hz. Zül Karneyn'in önlerine yaptığı seddin yıkılarak açılması ile yeryüzüne dağılacaklar ve insanlara saldırıp, kentleri yakıp-yıkarak harabe haline getireceklermiş. Bazı rivayetlerde bu seddin Çin seddi olduğu zikredilir. 

* DUHAN ÇIKACAKMIŞ: Duman anlamına gelen duhan da kıyametin büyük alametlerinden birisiymiş. Kıyametin vukuundan önce dünyayı bir duman bulutu kaplayarak, kırk gün ve kırk gece kalacak, müminler nezleye tutulmuş gibi, kâfirler ise sarhoş gibi olacaklarmış. 

* GÜNEŞ BATIDAN DOĞACAKMIŞ: Kıyametin en önemli göstergesi güneşin batıdan doğacak olmasıymış. Güneşin batıdan doğduğunu görüp kıyametin kopacağını anlayan insanlar topluca iman edeceklermiş. Ancak daha önce iman etmemiş olanların imanları kendilerine bir yarar sağlamayacakmış. 

* ATEŞ ÇIKACAKMIŞ: Hicaz’dan çıkacak olan büyük bir ateş insanları önüne katarak sürecekmiş. Öyle güçlü bir ateş olacakmış ki, ta Basra’daki develerin boynu aydınlanacakmış. (Ira’daki şu sıralar pek meşhur olan patlamalar olmasın!) 

* YER ÇÖKECEKMİŞ: Doğuda, Batıda, Arap Yarımadasında olmak üzere üç bölgede yer çöküntülerinin meydana gelmesi de Kıyamet’in büyük alametlerindenmiş.(Yer altındaki petrolü, kendi şahsi çıkarları için kullanıp harcayan Arap Şeyhlerine ve prenslerine duyrulur) 

* KA’BE YIKILACAKMIŞ: Kıyamet koparken, dünya, şimdiki yörüngesinden çıkıp, başka bir yörüngeye girecekmiş. Dağlar hallaç pamuğu gibi atılacakmış. Taş üstünde taş kalmayacakmış. Apartmanlar, gökdelenler, saraylar yıkılacakmış. Madden böyle viran olduğu gibi manen de, viran olacakmış. 

Evet, bunlar kıyametin büyük alametleriymiş. 

Hiç de akla mantığa uygun olmasa da inanç meselesi. İsteyen inanır, istemeyen inanmaz.

Yarın Kıyametin Küçük Alametleri... 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..