Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Aralık '12

 
Kategori
İnançlar
 

Kıyamet kopmadı ama Kıyameti kopardık ..!

Kıyamet kopmadı ama Kıyameti kopardık ..!
 

Üzerinde bile uzlaşılamayan kıyamet tarihlerinin hepsi; birer birer, gün gün gidiyor. Yeni bir kıyamet tarihi ortaya atılmazsa kıyamet bitti; ama biz, kıyameti koparttık. "Biz"in karşılığı, toplum mühendisleri... Reklamcılar, din adamları, ticaret lobileri, el birlik kıyametin nasıl kopacağını hem yazılı hem görsel olarak halkın kafasına kazıdılar.

Güya, mayalara ait olan takvimin hesaben gününün bitmiş olmasının arkasında aranan "Haa, o gün bittiyse demek ki bu, kıyamet alametidir." yakıştırmasıyla başlayan;  tüm insanlığa, evin küçük odasında oturanlara kadar,  beyin damarlarımıza işlenen kıyamet kopma anını defalarca yaşadık.

Hiç kimse, "Mayaların aklı buraya kadar ermiş; bundan sonrasına ermemiş." önergesini ortaya atmaz iken; mayaların hepsinin birer bilgin ve din adamı gibi gösterilmesinin arkasında yatan, kapitalist ekonominin yaşaması için gerekli olan iyi huylu, tepkisiz insanların ve onların alışverişlerinin hızlanması ile ekonominin canlanmasının tetiklemesi olduğunu tartışmadık. Onun yerine, illüzyona uğramış seyirciler olarak gözlerimizi kırpmadan; kıyametin kopacağını, enine boyuna tartışanları izledik. Hatta NASA, uzaydan canlı yayına bile başladı. Kıyamet uzaydan gelirse ölmeden önce canlı, canlı kıyameti görebilelim diye...

Saatler süren canlı yayınlar, bilim ve din adamlarının engin ve dahi görüşlerini bilgiç bilgiç anlatmalarını dinledik; Kıyametin nasıl kopacağını anladık; doğduğumuzdan beri anlamaya çalıştığımız kıyameti, son 4-5 günde ezberledik, yuttuk.

Din adamlarının da "Fırsat, bu fırsattır" deyip asıl kıyametin bu olmadığını güneşin batıdan doğmasına kadar yol açan bir dizi olaylar sonucunda kıyametin kopacağını ve asıl kıyametten sonra her şeyin olacağını küçük küçük fıske darbeleriyle anlattılar; yani amelimizin iyi olması ile kıyamette bize bir şey olmayacağı anlamını çıkardılar.

Çok şey öğrendik çok: İyi olmayı, temiz olmayı.. Ürünleri depo etmemiz gerektiği 20 yaşındaki oğlum bile bana önerdi. Demek ki neymiş; kıyamet yaklaşırken gidip gaz, tuz, el feneri falan filan alıp dua edip beklemeliyiz. Allah Bizi affetsin... 

 
Toplam blog
: 15
: 403
Kayıt tarihi
: 07.06.10
 
 

1961 izmir doğumluyum, 9 eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Pazarlama Reklamcılık 1986 mezunuyu..