Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Aralık '12

 
Kategori
Güncel
 

Kıyamet korkusu

Kıyamet korkusu
 

Bülbül Dağı'nda Kısmet Arayan...


Kıyametin 21 Aralık'ta kopmayacağını, bu iddianın inandırıcı verilere dayanmadığını 18 Kasım tarihli yazımla açıklamıştım. Verilen tarih yaklaştıkça çark edenler, yeni kıyamet tarihi arayışına girenler olduysa da, söylentiye inananların kuşkuları ve korkuları doruklara çıktı. Bugün yine yazıyorum:

21- ARALIK'TA RUTİN OLAYLAR DIŞINDA BİRŞEY OLMAYACAK VE KIYAMET KOPMAYACAKTIR.

(Çünkü, kıyametin ne zaman kopacağı Allah tarafından insanlara bildirilmemiştir.)

Muhtemelen bazı gerçekleri gözden kaçırmak için insanlarımızın dikkatleri bu olaya çekilmiş olabilir. Bir de her zamanki reyting hastalığı. Maddi kazanç uğruna toplumun huzuru feda ediliyor. Neyse ki; Şunun şurasında saatler kaldı artık, herkes rahat bir nefes alacak, söylentiyi çıkaranlar utanacak ama büyük bir kesim de korktukları ile kalacaklar. Bu olaylar bitecek mi? Hiç sanmıyorum.Toplum yutmaya alışınca, şarlatanlar daha büyük atmaya başladılar. Şimdi size ibretlik bir örnek vereceğim:

Yıllardır metafizik ortamı sömüren, kendilerine siteler açan toplumu hayal dünyasında avutan kişi ve kişileri bilirsiniz. Bunlar uzun uzun Kur'an daki şifrelerden bahsettiler. İnsanların hayal dünyalarını sömürdüler. Bu da yetmedi. Bir proğramda, biri ne dedi biliyor musunuz? "GÖKTEKİ BULUTLARIN ŞEKLİ KIYAMET ALAMETİ OLABİLİR" Pes, Pes, doğrusu. Kulaklarıma inanamadım. Bu sözler, Topluma yayın yapan bir TV kanalında. Sorumluluk kimde?

Toplumumuz sistemli bir şekilde bilimsellikten uzaklaştırılıp, metafizik alana çekiliyor. O alan son derece kontrolsüz ve de tehlikelidir. Çünkü, iyiler ve dürüstleri tenzih edersek, art niyetlilerin emellerine kolayca ulaşabilecekleri ortam da yine orasıdır.

Eğer bilim dışı konularla toplumu oyalama geleneğimiz devam ederse, biz daha nice kıyametler görürüz nice...

 

 

 
Toplam blog
: 163
: 1230
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

1941 yılında Trabzon'da doğdum. 1961 Erzurum Yavuz Selim İlköğretmen Okulunu bitirdim. 1965 A..