Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Kasım '13

 
Kategori
Güncel
 

Kıyamet merakı Beni canımdan bezdirdi! Viking Takvimi

Kıyamet merakı Beni canımdan bezdirdi! Viking Takvimi
 

Haydi hayırlısı !


Baktım da ilk kıyamet bildiren yazımı 30 Ekim 2012 de yazmışım. Amma da meraklıyız Kıyamete, sakın merak etmeyin! Kopacaksa kopacak bu kıyam vakti ve Allah’ın da randevulu çalıştığını hiç sanmıyorum.

Maya takviminin kıyamet senaryolarına bir rakip de Vikinglerden geldi. Bir de geri sayım süreci başladı, ben saymıyorum isteyen saysın randevu 22 Şubat 2014…Norveç’te bulunan Viking Enstitüsü’nden Danielle Daglan’ın Viking efsanelerine dayandırdığı bilgilere göre yaklaşık 100 gün sonra dünya al-aşağı olacak ve “Kıyamet kopacak!”.  Sanırım Maya takviminin ününü kıskanan Norveç Viking Enstitüsü’nden Danielle Daglan,Viking efsanelerine göre dünyanın sonunun 22 Şubat 2014’te geleceğini söyledi. Daglan, Viking mitolojisinde ‘Ragnarok’ (Tanrıların hükmü) olarak tanımlanan kıyamet gününe yaklaşık 100 gün kaldığına dikkat çekti. Daglan, efsanede dünyanın denizlerin taşması gibi felaketler sonucunda yok olacağının yer aldığını söyledi. Herkesi aldı bir korku!

Madem bu kadar korkutuyor kıyamet bizi, neden vakti zamanında edebinizle yaşamayız? Kıyamet işaretleri tıpkı Kuran’da belirtildiği gibi bir boru sesi ile başlayacak. Efsanedeki diğer ifadelere göre toprak ve gökyüzü zehirlenecek, bir boru sesi duyulacak. Tanrıların o gün son kavgasını yapacağını öne süren efsanede tüm mevsimlerin de kışa döneceği belirtiliyor. Bir diğer detay ise dünyanın her yerinde savaşların başlayacağı yönünde. Dünyanın karanlığa boğulacağını anlatan efsanenin gerçek olacağına inanan Daglan, Vikinglerin Jormungand adını verdiği dev bir yılanın buna kanıt olduğunu söyledi.

Hesaplara göre Vikinglerin dünyaya biçtiği ömür 22 Şubat 2014'te son buluyor. Norvik Viking Enstitüsü'nden Danielle Daglan, Daily Mail gazetesine verdiği röportajda kadim Viking mitolojisinde 'Ragnarok' olarak bilinen diğer adı ile  “Tanrıların hükmü”  kıyamet gününe 100 günden az bir zaman kaldığını belirtti.

Şimdi bakalım kıyametten kimler kendilerine pay çıkartıp, kıyametten korunmak için ne planlar yapıp, bizlere ne ürünler kakalamaya çalışacak? Büyük savaşlar çıkacağı yönünde işaret de bulunan efsane için çok da büyük savaşa lüzum olduğunu da düşünmüyorum, ne de olsa zaten yeterince kaotik durum var dünyamızda. Toprağın ve suyun zehirleneceği işaret eden efsane şu anda zaten var olan bir durumu da işaret ediyor, çünkü ozonu deldik, denizleri de kirlettik çoktan. İklim değişiklikleri de zaten başımızda.  Yani kıyamet için bir boru sesi eksik!

Kıymet korkusu ile yaşayacağımıza; hak yemeden, çalıp-çırpmadan, yüreğimizi yumuşatarak, hırslarımızdan arınarak, kalp kırmadan, şükretmesini bilerek yaşamaya çalışsak da kıymette verilecek hesapları azaltsak olmaz mı?

Hayatta verecek hesabımız olmadan yaşamak dileği ile…

 www.televizyongazetesi.com

eceer6@gmail.com

https://twitter.com/eceer6
 https://www.facebook.com/pages/Ece-Er-%C4%B0le-Ba%C5%9Fb 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..