Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mart '10

 
Kategori
İnançlar
 

Kıyamet vakti bilinebilir mi?

Kıyamet vakti bilinebilir mi?
 

Kıyamet Vakti Yaklaşarak Hızla Gelmektedir


Son günlerde kıyamet alemetleri ve kıyamet vakti ile ilgili yazılı ve görsel basında birçok haber okudum. Kıyametin ne zaman kopacağı ile ilgili bazı hocaların çeşitli söylemleri oldu. Habertürk programına çıkan Cübbeli Ahmet Hoca kıyametin 500 sene sonra kopacağını iddia etmiştir. Benim sahih hadislerden ve ayet ebcedlerinden anladığım (En doğrusunu Allah bilir ) kıyamet vaktinin 500 sene sonradan çok daha yakın bir zamanda kopacağıdır. İçinde bulunduğumuz zaman evrenin son zamanı anlamına gelen ahir zamandır.

Bütün müslümanlar bilir ki, elbette kıyamet saatinin vaktini yalnızca Allah bilir. İnsanlardan hiç kimse -Allah'ın dilemesi dışında- kıyametin ne zaman kopacağını bilemez. Bu konuda tek bilinen ise kıyamet saatinin yaklaşarak gelmekte olduğudur. Kuran'da bu konu şöyle haber verilmiştir:

İnsanlar, sana kıyamet-saatini sorarlar; de ki: "Onun bilgisi yalnızca Allah'ın Katındadır." Ne bilirsin; belki kıyamet-saati pek yakın da olabilir. (Ahzab Suresi, 63)

Allah'ın ayette bildirdiği gibi, kıyametin saati Allah'ın dilemesi dışında kimse tarafından bilinemez, ancak Peygamberimiz (sav)'in hadislerine ve Kuran'da yer alan işaretlere bakılıp yüzyıllık dönem olarak kıyametin hangi dönemde olabileceğine dair tahminde bulunulabilir. "İman eden hiç kimsenin kalmadığı, küfrün hakim olduğu bir dönemde kıyamet kopabilir" denilebilir. Nitekim büyük Ehl-i Sünnet alimi Berzenci Hazretleri ve Suyuti Hazretleri, Peygamberimiz (sav)'in hadislerine dayanarak ümmetin ömrünün Hicri 1500’ü geçmeyeceğini yani 1600'leri bulmayacağını söylemektedirler. Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri de, yine hadislerdeki bilgilere göre, Müslümanların Hicri 1506’lara kadar Allah’ın hak üzerinde galibane olarak devam edeceklerini, Hicri 1545 (Miladi 2120) tarihinde ise kıyametin kopmasının muhtemel olacağını ifade etmektedir. (Doğrusunu Allah bilir.)

(www.kiyametalametleri.com)

 
Toplam blog
: 164
: 3066
Kayıt tarihi
: 01.11.09
 
 

Özel bir şirkette dış ticaret yetkilisiyim. İnternet üzerinden toplamış olduğum bilgileri, başkal..