Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Aralık '12

 
Kategori
Güncel
 

Kıyamete az kaldı! Siz hazır mısınız?

Kıyamete az kaldı! Siz hazır mısınız?
 

işte Mayaların sözünü ettiğ gün


Aman efendim kıyamet yaklaşıyor! Nasıl? Bana göre bu seferki kıyamet ‘’herkesinki kendine’’ tadında. Dünyada bir kıyamet turizmi sormayın gitsin! Köşeyi dönen dönene! ‘’Bu kimin başının altından çıktı?’’ Diye düşünürken altından ‘’Mavi Enerji Grubu’’ çıktı. Kim bu ‘’Mavi Enerji Grubu’’? Dünyada kendilerini ”Mavi Enerji Grubu” olarak nitelendiren bir grup, 21 Aralık 2012’de sonlanan Maya takvimine dayanan inanışları çerçevesinde, kıyametten yeryüzünde sadece Şirince ile Fransa’nın güneyindeki Bugarach köyünün etkilenmeyeceğini düşünüyor. Mavi Enerji Topluluğunun inancı bu yöndedir. Yani biz bu grubu, bu inanç çerçevesinde bir araya gelen bir grup olarak değerlendirebiliriz. Başka neler yapıyorlar bilmiyorum. İnançlarına göre; Bilindiği üzere Şirince bir dağ. O derece sel olacak ki Şirince’ye gemi yanaşacak. H.z. İsa bir gemi ile Şirince’ye gelecek ve inananları kurtaracak. Tıpkı Nuh gibi! Dünya da ciddi afetler olacağını söylüyorlar. Umarım doğru değildir! Çünkü kıyametin bu kadar kolay olacağını da düşünmüyorum. Verilecek hesap çok!

Neyse ki bu durum yurduma da yaradı. İşte bu olay sonrası yıkılmayacağı ön görülen İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı Şirince Köyü, tarihinin en hareketli günlerini yaşıyor. Öyle ki, 165 yatak kapasitesi olan köyde bu rakam 500'ü aştı. 21 Aralık gecesi fiyatların 900 dolara çıktığı. Haliyle bu güzel köyümüzdeki esnaf da çok mutlu! Kıyamet iddiaları nedeniyle hatırı sayılır cirolar yaptığını belirten esnaflar, Maya takvimine teşekkür etti. Esnafın cirosunun yüzde 500 arttığı ifade edildi. Maya Takvimi inancına göre 21 Aralık'ta kıyametin kopacak olması ve İzmir'e bağlı Şirince isimli kasabanın bu kıyametten kurtulacak olması rivayeti her geçen gün çığ gibi büyüyor. Selçuk ilçesine bağlı 700 nüfuslu köye gelenlerin ardı arkası kesilmezken, akıllı Türk insanı bu sorunu da çözmüş durumda. Çözüm karavan ve çadır olarak bulunmuş, bunları kiralıyorlar. Karavan kiralamak, çadırda kalmak istemeyenler de kendi çözümleri ile geliyor Şirince’ye. İnsanlar kalacak yer kalmayan köye karavanlarla geliyor. Kendi karavanları ile köye hareket eden 200 kadar karavan olduğu belirtiliyor. 21 Aralık günü köy nüfusunun 15 bini aşması bekleniyor. Çünkü ilçe dışından yüzlerce karavan bölgeye doğru yola çıktı. Kalınacak herşey yurt dışından gelecek turistlere kiralandı. Çünkü talep onlardan geliyor. Mehmet Koçak adlı bir karavan sahibi, internet üzerinden Fransız bir çifte 3 gecelik kiraladığı karavanı için nakit olarak 4 bin dolar aldığını söyledi. Şaraplarıyla da bir hayli ünlü olan köyün de kıyamet iddiaları nedeniyle iyi bir tanıtım yaptığına dikkat çekildi. 21 Aralık'ta köye gelecekler arasında serveti 1 milyar dolardan fazla olan zenginlerin de olduğu iddia edildi. 21 Aralık nedeniyle Şirince Köyü'ne gelecek olan turistlerin açıklamaları şöyle( kim buldu da röportaj yaptı?):

- Maya takvimine göre 21 Aralık'ta kıyamet yaşanacak. Eşimle Şirince'ye rezervasyon yaptırdık. Hayatta kalmalıyız. (Jerard -Fransa)Jerard arkadaşım! Onca yolu geleceğine Fransa’nın güneyindeki Bugarach köyüne gitsene, daha hesaplı olur sanırım. Nasıl olsa sadece sizler yaşayacaksınız paran da cebinde kalır!

- 100 milyon dolar servetim var ve ölmek istemiyorum. O nedenle yüzde 1'lik riski bile görmezden gelemem. 17 Aralık'tan itibaren bir hafta Şirince'de kalacağım. (Frankie İngiliz) Sen de Jerard’ın peşine takıl Frankie madem paran bu kadar önemli kıyamet sonrası sana lazım olur! Ha! Benden duymuş olma! ‘’Her insan ölümlüdür! Sonsuza kadar var olan da sadece Tanrıdır!’’

-Tarih bilimci olarak araştırmalar yaptım ve 21 Aralık'ta Şirince'de olmaya karar verdim. Maya takviminin bazı iddiaları doğru çıktı. Kıyamet tahmini de doğru çıkabilir. Canım Mayalar doğru söylüyor da Pirelli Takvimi yalan mı söylüyor?

Şirince, şimdiden kıyamet alanı gibi, kalabalıktan göz gözü görmüyor. Köye erkenden gelenler aslında Şirince'nin ününü merak ettiklerinden ziyaret yapıyor. Zaten kısıtlı konaklama imkanı olan köyde 21 Aralık günü kıyametin kopacağına inanarak gelecek olanlar ise rezervasyonlarını ve hazırlıklarını çoktan yaptırdı. Kıyamete yakın tarihlerde ziyaret edecekler. Bildiğiniz üzere Tom Cruise de Şirince’de kıyameti bekleyecek olanlardan. Bu açıklamayı yapan modacı Barbaros Şansal’ın açıklamasına göre bir profesör arkadaşının da 21 Aralık'ta Şirince'de olacağını ve o profesörün söylediğine göre ünlü aktör Tom Cruise' 'un da Şirince'ye geleceğinidir. İnsanlığın dünyaya uzaylılar tarafından bırakıldığına inanan ve Maya ile Mısır inancı gibi eski inanışlara rağbet eden, Sciencetology tarikatı üyesi olan Tom Cruise'un da Şirince'ye geleceği söylentisi üzerine tüm dünya gözlerini köye çevirdi. Fark etmeyenler de artık Şirince’nin dolayısı ile de Türkiye’nin farkına vardılar. New York Times, Bild, Washington Post gibi dünyaca ünlü gazeteler Şirince'yi satırlarına haberlerine taşıdı. Taşısınlar, tanımayan kalmasın, umarım geldiklerinde de mutlu, mesut, ülkemizin farkında olarak dönecek insanlar kalacak geriye.

Tabi benim şakacı, espiri gücü yüksek, kıyameti bile kazanca dönüştürecek yurdum insanı bir de ‘’Kıyamet Mönüsü’’ çıkarmış ortaya. Şirince' de bulunan Artemis Restaurant, kasabaya akın eden kalabalığı fırsat bilerek kıyamet mönüsü hazırladı. Fiyatı da oldukça uygun! Fiyatı 40 TL olan menüde Kıyamet çorbası veya son kepçe çorbası, Cennet kebabı, ateş pilavı ve yasak elma tatlısı yer alıyor. Şu sıralar Şirince’yi ziyaret eden turistler mönüye büyük ilgi gösteriyor. Lezzetli olduğunu da belirtiyorlar.
Şirince' yi ziyaret edenler arasında her kesimden insan bulunuyor. Son olarak dünya evine yeni giren çiftler gelinlik ve damatlıkları ile Telli Baba yerine Şirince’yi ziyaret ediyorlar. Bence bunu sadece değişiklik olsun, eğlenelim diye yapıyorlar.

Biraz daha detaylı bilgileri ‘’Kıyamete 1, 2…’’ adlı yazımda yazmıştım. Bence insanların kafası karıştı! Rutin yaşamayı aslında insanlar seviyor. Rutin derken hani uyudum, uyandım, sokağa çıktımları seviyoruz. Aslında farkında olmadan ‘’başımızı kuma gömmüş, yaşıyoruz’’. Anladığım kadarı ile Mayalar bunu (Astrologlar, Kuantumcular, N.L.P. ciler) ‘’Altın Çağ’’ yani aydınlanma Çağı olarak nitelendiriyorlar. İnsanların artık kötülükten uzaklaşıp, Allah’a daha yaklaşmış, ‘’İnsan-ı Kamil’’(Işıltılı İnsan) olma yoluna girdikleri bir dönem olarak görüyorlar. Kötü düşünenin, kötülük yapanın kıyameti olarak da adlandırabiliriz. Pek çok yanlış bilginin doğrularla yer değiştireceğini, artık kötülerin kazanamayacağı bir dünya olacağını dile getiriyorlar. Kimilerine göre tarih yanlış hesaplandı ve kıyamet 2019 da! Olsun! Önün de sonun da olacak bu iş ve hiç birimiz bu hesaptan kurtulamayacağız! Yapabileceğimiz önümüze bakıp, yapabildiğimizce doğru-düzgün ve dürüst insan olmaya çalışmamızdır. Huzur ve bolluk çağı diyenler var! Güzel, herkes mutlu olacak demek ki! Ama unutmayalım ki hırs içerisindeki insan aslında mutlu değildir. İnsan kabul ettikçe, verdikçe, yumuşadıkça mutlu olur ve güzelleşir. Umarım her birimiz gün geçtikçe bunun farkına varır, doğru yoldan yürümeye başlarız!

Ben ünlülerin Kıyamet yorumlarını sevdim ve biraz gülelim diye yazdım. Buyurun efendim! Bakalım ünlüler ne demiş?

Haluk Levent: Şirince'de olmayacağınız için üzülmeyin! Farzet kıyamet koptu! Yeni dünya nesli korkak ve çıkarcı olacak. Bunu düşünüp rahat ölün :)

Hamdi Alkan: Sahibinden Şirince'de kıyamete dayanıklı 2+1

Hasan Kaçan: Hayır o bir şey değil de... Soğukta Şirince'de mayasıl olacaklar... Yazıktır!

Gani Müjde: Şirince'ye sığınan dostlar; Zincirlikuyu'nun kapısındaki yazı, maya takviminden daha gerçekçi!

Selin İmer: Bence esas kıyamet Mayaların dediğini sandığınız gibi 21 Aralık'ta değil, ama 22 Aralık'ta Şirince'de "Paramı geri verin" diye kopacak! :)

Ebru Destan: Şirince de bir şey olmayacağı için en azından Brad Pitt, Tom Cruise falan gelecekmiş. Bahaneyle görürüz.

Nur Yerlitaş: 21 Aralık mahşer günü için hazırlamış olduğum beyaz, Fransız dantel kefenler satışa çıkmıştır.

Hani eskiler der ya! ‘’Hiç ölmeyecekmiş gibi çalış, yarın ölecekmiş gibi yaşa!’’ benim hayat felsefem bu! En az bir bu kadar yaşayacakmış gibi planlı, çalışıyorum, ama bir daha yarını göremeyecekmiş gibi de doğru insan olmaya uğraşıyorum.

Hayatta her şey doğrulukla sizleri bulsun dileği ile…





 

 

 

 
Toplam blog
: 781
: 3899
Kayıt tarihi
: 23.09.12
 
 

16- 06- İstanbul'da doğdum. Tatbiki Güzel Sanatlar Tekstil Ana sanat dalı Moda tasarımı bölümünde..