Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Haziran '09

 
Kategori
İnançlar
 

Kıyametin (küçük) alametleri-2

Kıyametin (küçük) alametleri-2
 

Kıyamet yalnızca büyük alametler göstererek gelmeyecekmiş.

Birde herkesin daha iyi anlayabileceği küçük, küçük alametlerle kendini ve gelişini belli edecekmiş.

İşte o küçük, küçük kıyamet alametlerinden örnekler;

*Fırat nehrinin suları çekilecek, nehir yatağından altın çıkacakmış!(Desenize onun için ayrılıkçılar bu kadar kan döküyor! Dünyanın sonu gelmiş! Ne yapacaksın altını?).

*İlim ortadan kalkacak, cehalet yerleşecekmiş. (Şu anda olduğu gibi...)

*Sarhoşluk veren içkiler yaygınlaşacakmış. (Şimdi Konya’da içki satışının neden arttığı belli oldu!)

*Çobanlar zenginleşerek bina yapımında yarışacaklarmış. Yüksek binalar artacakmış. (Bu hüküm zaten şu anda gerçekleşmiş durumda. Bizim çobanlar bu memleketi kırk yıl idare edip, hep tepe noktalarda gezinmedi mi?

*Adam öldürme olayları ve fitne artacakmış. (Ohooo… o çoktan başladı! Reşit olmayan çocuğun eline, devlet tarafından köylerini korumaları için verilen silahı tutuşturup, 44 kişiyi katlettirmediler mi?)

*Elli kadına bir erkek düşecek derecede kadın nüfusu çoğalacakmış. (Bu maddenin oluşması şu andaki verilere göre imkânsız gibi görünüyor. Onca savaşa rağmen hala kadınlar erkekleri çok az farkla geçebilmişler)

*Kadınlar sosyal konum açısından ön plana çıkarılacakmış. Bu madde zaten yürürlükte. Baksanıza, TÜSİAT’ın başında, Sabancı Holding’in başında kadınlarımız yok mu?)

*Kadınlar erkeklere benzemeye çalışacakmış. (Olasılık dâhilinde! Hormonal tedavi ile kadınlara benzemek isteyen erkeklerde(!) göğüs büyütülebiliyorsa, onlarında erkeklere benzemesi gayet normal gibi geliyor)

Erkekler erkeklerle, kadınlar da kadınlarla yetinecekler. (Bu da sapıklığın daniskası!)

*Zina açıkça işlenir hale gelecekmiş. (Tıpkı şu anda olduğu gibi. Seviyeli birliktelikleri kast etmiyorum)

*Kötülük ve fuhuş yaygınlaşacakmış. (Bu maddeyle ilgili hiçbir endişeye mahal yok! O çoktan yürürlüğe girdi.)

*Açıklık yayılacak, hayâsızlık çoğalacakmış. (Bizim buralarda 1970 li yıllardan beri üstsüz turistler var!Açlara gelince, onlar zaten tarihin her döneminde varlardı.)

*İnsanlar hayatlarından bıkarak ölülere imrenecekmiş. (Desenize son dönemlerde artan intihar vakalarının sebebi belli oldu!)

*Allah allah diyecek kimse kalmayacakmış. (İşte bu çok kötü!)

*Geceyle gündüz birbirine eşit hale gelerek kıyametin kopuş zamanı yaklaşacakmış. (Şimdilik yılda iki kez gerçekleşiyor)

*Camiler süslenecek, ama ibadete önem verilmeyecekmiş. (Bizim camilerimizin bir çoğu zaten süslü. En ücre köylerdeki camilere bir bakın. Oturacak doğru düzgün ev olmazken, camilerin albenisi, çekiciliği insanları kendine çekiyor)

*Cihad ve irşad faaliyetleri terk edilecekmiş. (Bu iyi işte! Cihad ilan edenlerin ne yaptığını hepimiz biliyoruz.)

*Sadece din dışı ilimler öğrenilecekmiş. (Bu maddenin yürürlüğe girmesi çok zor. Bizde sadece din bilimi yönünde atılan adımlar açıkça görülüyor)

*Kur'ân'ın önemi insanlar tarafından unutulacakmış. (Sanki şimdi biliniyor. Garibanlar namazda, oruçta niyazda dururken, sözde önemli insanlar saat 17 gibi viski bardakları ellerinde kokteyllere gidip, oradan da iftarlarını açmak için beş yıldızlı otellere gitmiyorlar mı?)

*Namaz kılınmayacakmış. (Şimdi namaz kılanların hepsinin dürüst olduklarını söyleyebilir miyiz?

*Emanete riayet edilmeyecekmiş. (Bu madde zaten çoktan beri yürürlükte. Kimler emanete ihanet etmedi ki?)

*Ebeveyne isyan edilip, beyler hanımlarının emrine girecekmiş. (İlginç!)

*Toplumlar geçmişlerine lanet okuyacakmış. (Geçmişlerine lanet okuyarak, Amerika’ya sarılan Irak’ın bu günkü hali malum!)

*Seviyesiz ve şahsiyetsiz kişiler yönetici olacakmış. (Şöyle dünyayı gözünüzün önüne getirin. Bu maddenin çoktan yürürlüğü girdiğini hemen göreceksiniz. Özellikle çizmeye benzeyen yerdeki malum Başbakanı hatırlayın)

*Yöneticiler insanlara zulmedecekmiş. (Ohoooo bu madde ezelden beri uygulanıyor. Hele bir de din adına olanı yok mu?)

*Liderliğe elverişli kimseler azalacakmış. (Zaten azdı. Birde maddiyat ortaya atılınca, herşey para ile dönmeye başlayınca, lider özelliği olanlar kenara, seviyesiz ve şahsiyetsizler iktidara!)

*Şerrinden korkulan kimselere itibar edilecekmiş. (Sanki şimdi korkulmuyor ve edilmiyor)

*Fâsıklar toplumun efendisi haline gelecekmiş. (Fasık, doğru yoldan sapmış, Allah'a isyan üzerine kurulu bir hayatı benimsemiş kişidir.)

*Ahmak ve alçak insanlar dünyanın en mutlu insanları olacakmış. (Bu madde de çoktan uygulamada!)

*Ticareti dürüst olmayan kişiler ele geçirecekmiş. (Bu madde de çoktan uygulamada)

*Yalancılar tasdik edilip, doğru konuşanlara itibar edilmeyecekmiş. (Yakın tarihimize ve günümüze bir bakmakta fayda var)

*Yıldız falına inanılacakmış. (Bu madde insanlık tarihi kadar eski!)

*Ani ölümler çoğalacakmış. (En mantıklısı)

*Cahiller ve dürüst olmayan sûfiler türeyecekmiş. (Sufi: İslam inancında Allah'a ulaşmanın yollarından biridir. Bir başka tanıma göre, insanın akıl yoluyla erişemediği ilahî hakikatlere ve gayb âlemine ait hakikatlere sezgiyle ulaşma yoludur.)

*Akrabalık bağı kesilecekmiş. (Bizim toplumumuzda bu biraz zor)

*Kitapların sayısı artacakmış. (Hangi kitapların?)

*Gasp olayları çoğalacakmış.(Zaten çoğaldı)


Evet, kıyametin kopma alametlerinden küçük olanları bunlar. Her maddeye kendi yorumumu da ekledim. Küçük maddelere bakılırsa, kıyametin çoktan kopması gerekiyordu. Ancak; onca kötülük, ahlaksızlık, katliam, küresel ısınma gibi...

Verilere rağmen hala kıyamet kompadıysa? Yaratanın bir bildiği var deyip, noktayı koyalım.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..