Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Aralık '12

 
Kategori
Güncel
 

Kıyametin belirtisi (1)

Kıyametin belirtisi (1)
 

Kıyâmet ile ilgili bilgiler; çoğu kez insanları dehşete sürüklemektedir. Nedeni ise; cahillik, okumuş cahillik, bilgi kirliliği, doğru bildiğimiz yanlışlar, zayıflık vb.dir.

Kıyâmetin iç yüzü ve dış yüzü vardır.

İç yüzü:

Kıyâmetten Kur’an-ı Kerim’in 75. sûresi; yani Kıyâmet Sûresi (40 âyettir, Mekke’de inmiştir) söz etmektedir. Fakat burada büyücek kıyâmetten söz edilmektedir.

Allah’ın Rahman Rahiym adıyla. 1.Yooo! Yemin ederim (ölülerin diriltileceği) o kalkış gününe! 2. Yine yooo! Yemin ederim o pişmanlık içinde kendini kınayıcı cana! 3. İnsan sanır mı ki toplamayacağız kemiklerini?

Burada Allah kıyâmetin muhakkak kopacağına yemin ediyor. Kıyâmetin ne zaman kopacağını da Allah biliyor.

Bu kıyâmet; gelecek bir zamanda belki de bizler (gelecek birçok nesil) yaşarken göremeceyeceğiz. Çünkü bu sûrede kıyâmetin ölümden sonra diriliş sırasında olacak olayları anlatmaktadır.

Dış yüzü:

Yaşayıcıların yaşayacakları kıyâmettir ki, şu anda mümkün değildir. Çünkü büyücek belirtileri henüz görmedik. Yani Güneşin batıdan doğmacası görülmedi. Eğer kıyâmet yaşanırsa; o zamanki yaşayıcılar kıyâmete tanıklık edeceklerdir, ancak kıyâmetin dehşetini hakiki Müslümanlar, yani müminler yaşamayacaktır. Onlar hoş bir koku ile bayıltılacaktır, melekler tarafından.

Kıyâmetin diğer dış yüzü:

Kıyâmet; kişi bir felâket (hastalık, yoksulluk, çaresizlik, adaletsizlik, haksızlık, sel, yangın, deprem, savaş, kavga, ihanet, tecavüz, ölüm, intihar) yaşadıysa; onun kıyâmeti bu yaşadıklarıdır. Daha nasıl bir kıyâmet yaşasın ki?

Kişi ölse de ölmese de Kur-an’ı Kerim’de anlatılıcı büyücek kıyâmeti er veya geç yaşayacaktır. Onun için intihar etmeceye gerek yoktur. Bu intihar, kıyâmeti daha şiddetli yaşamacasına sebep olabilir.

Cahiller, okumuş cahiller, imansızlar, akılsızlar, ahlâksızlar, nankörler, hainler,şuursuzlar, zâlimler, çirkefler sizin için daha büyücek kıyâmet mi var?

Allah’ın sözüne inanmıyorsunuz, Hz. Muhammed Mustafa S.A.V.’in sözüne inanmıyorsunuz, gidip mayasıl olmuş mayasız mayaların sözüne inanıyorsunuz, birilerinin de reklâmını yapıyorsunuz, buna alet oluyorsunuz. Kendinizi ve çevrenizi tehlikeye atıyorsunuz. Bundan daha büyücek kıyâmet mi olur?

Bugün Cuma, 21 Aralık 2012 kıyâmet kopmayacak içiniz rahat etsin.

                                                                                   Ramazan GÜLSEN

 
Toplam blog
: 205
: 266
Kayıt tarihi
: 10.06.12
 
 

Tekirdağ, 02.01.1961 doğumluyum. İstanbul'da yaşıyorum. Evli, 3 çocuk bâbâcânıyım. Türkçeci, muha..